Incidente și accidente pe mări și oceane

224
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1470326713.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 2 august 2016, la ora 21,30, cargoul de mărfuri generale "Rich Better" a intrat în coliziune cu nava de pescuit vietnameză "BD 96660 TS", la 85 mile marine est de Nha Trang, în Marea Chinei de Sud. Nava de pescuit s-a scufundat, iar cei șase membri ai echipajului au ajuns în apă. Ei au fost salvați de cargoul "Rich Better". Din fericire nimeni nu a fost rănit. Cargoul și-a continuat călătoria spre Shanghai, cu pescarii salvați la bord.


Remorcherul "Dabo 5" a raportat, în seara zilei de 2 august 2016, pătrunderea apei în sala mașinilor. Nava se afla în drum dinspre Tanjungpinang, insula Bintan, spre insula Batam, din Indonezia. Cei șapte membri ai echipajul au urcat într-o barcă gonflabilă și au fost salvați. Remorcherul a rămas în plutire, în derivă. Se pare că între timp s-a scufundat.


Pe data de 3 august 2016, în jurul orei 14,30, în timp ce se afla în Pender Harbour, Columbia, în partea de est a Strâmtorii Malaspina, yachtul de lux "Bellissima" a eșuat. Ambarcațiunea cu lungimea de 30 de metri a suferit o spărtură și a început să ia apă. La bord se afla un echipaj de patru sau cinci membri, care a încearcat să readucă yachtul în plutire, pompând apa afară. 


Nava de pasageri "Caribbean Princess" a rămas fără propulsie în Marea Irlandei, pe data de 3 august, la circa 25 mile marine sud-est de Dublin. În câteva ore problema a fost rezolvată și nava și-a continuat voiajul. Se pare că escala la Dublin a fost anulată și nava s-a îndreptat spre Belfast.


Bulk-carrier-ul "Vinalines Star", sub pavilion vietnamez, a ajuns în zona de ancorare Chittagong, pe 27 mai 2016, cu 25.400 de tone de cărbune, pe care le încărcase la Samarinda, Kalimantan, Indonezia. Destinatarul a găsit marfa dete-riorată în timpul transportului, conform analizei chimice efectuate de către laboratorul de port. Nava a fost dată în judecată, destinatarul solicitând com-pensații în valoare totală de aproximativ 2,2 milioane de dolari. Tribunalul din Bangladesh a emis un mandat de arestare, iar "Vinalines Star" a făcut apel, solicitând o expertiză independentă, din afara Bangladeshului și a estimat că pierderile sale se ridică deja la 313.252 de dolari. Proprietarul navei a contactat Ministerul vietnamez al Transporturilor și Ministerul Afacerilor Externe, solicitând asistență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3556 secunde