Incidente pe mările și oceanele lumii

283
Incidente pe mările și oceanele lumii - incidentepemari-1489425954.jpg

Articole recomandate

Tancul LNG "LA MANCHA KNUTSEN" a fost atacat de pirați, pe data de 10 martie 2017, în Golful Guineea, la aproximativ 90 mile marine sud de Port Harcourt, Nigeria. O ambarcațiune cu oameni înarmați a încercat să abordeze nava și a tras asupra ei. Vasul a activat sistemul de alertă de securitate, a mărit viteza și a executat manevrele de evitare. Pirații au fost nevoiți să abandoneze lupta. Nu au fost raportate pagube și victime. 


În dimineața de 13 martie 2017, în compartimentul mașini al unei nave împingător aflate în reparații la Navrom Galați, a avut loc o explozie urmată de incendiu. Deflagrația s-a produs în urma acumulării de gaz metan în respectivul compartiment. Incidentul s-a soldat cu două victime: un bărbat de 54 ani, cu arsuri de gradul doi și trei pe aproximativ 90% din suprafața corpului, și o femeie de 52 ani, care a suferit un atac de panică și dureri toracice. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean Galați. 


Pe data de 12 martie 2017, în cala bulk-carrier-ului "Lady Serra", acostat în portul Svetly, de la Marea Baltică, situat în regiunea Kaliningrad, Rusia, au fost descoperite două cadavre. Nava a sosit din Nigeria, Lagos, și este încărcătură cu fasole. La plecarea din Nigeria, echipajul a descoperit patru pasageri clandestini, pe care i-a predat autorităților nigeriene. Cei doi pasageri clandestini decedați, nu au fost descoperiți și au murit în timpul călătoriei. Autoritățile rusești au declanșat o anchetă.


Patru valize cu 130 de kilograme de cocaină au fost găsite ascunse în containere cu scutece pentru copii, care se aflau la bordul portcontainerului "Luna Maerk". Nava a sosit la Lazaro Cardenas, pe data de 8 martie 2017, venind din Panama. Cum nava și echipajul nu erau suspectați de implicare în traficul de droguri, au primit permisiunea de a-și continua voiajul.


Pe data de 8 martie 2013, bulk-carrier-ul "Sofia" a fost atacat la aproximativ 120 mile marine sud-vest de Brass, Bayelsa, Nigeria. Șapte persoane înarmate s-au apropiat la bordul unei ambarcațiuni și au deschis focul asupra navei. Aceasta a mărit viteza și a început să execute manevre evazive, timp în care o parte din echipaj s-a retras în citadela special amenajată. După 40 de minute de urmărire, atacatorii s-au lăsat păgubași. Nimeni nu a fost rănit, iar nava a raportat pagube minore datorată împușcăturilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Martie 2017
Stire din Economie : Incidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.3461 secunde