Guvernul salvează sistemul centralizat de termoficare

103
Guvernul salvează sistemul centralizat de termoficare - guvernulsalveazasistemulcentrali-1475759023.jpg

Articole de la același autor

Printr-o ordonanță de urgență, Executivul a creat un mecanism financiar mai rapid, prin care se stabilește că sumele alocate din bugetele locale în scopul acoperirii diferenței de preț pentru producerea energiei termice în sistem centralizat ajung la furnizorul de combustibil. În lipsa acestei finanțări, serviciul public de alimentare a populației cu energie termică nu poate fi asigurat.

Practic, sumele virate în contul escrow creat special cu această destinație vor merge direct către furnizorii și producătorii de energie termică în sistem centralizat.

De asemenea, potrivit actului normativ adoptat, pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a OUG, contul de tip escrow nu poate fi supus măsurii de poprire, în cadrul procedurilor de executare silită, reorganizare judiciară, insolvență și faliment, în cazul furnizorilor și producătorilor de energie termică.

Sumele acordate în avans pot fi virate în termen de 15 zile de către autoritățile administrației publice locale în conturile furnizorilor de gaze naturale, care vor utiliza sumele exclusiv pentru aprovizionarea producătorilor de energie termică cu gaze naturale, numai în baza unei justificări a avansurilor între unitatea administrativ-teritorială, furnizorul de energie termică, producătorul de energie termică și furnizorul de combustibil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Octombrie 2016
Stire din Economie : Dolarul a sărit pragul de 4 lei
Joi, 06 Octombrie 2016
Stire din Economie : Francul a înghițit 2,25 bani
Joi, 06 Octombrie 2016
Stire din Economie : Euro a câștigat 1,10 bani
Pagina a fost generata in 1.7595 secunde