Pamflet fiscal

Garda Financiară a declanșat furtuna amenzilor pe litoral

430
1
Garda Financiară a declanșat furtuna amenzilor pe litoral - plajamamaia115-1343232543.jpg

Vai ce vremuri ticăloase, pe litoral! Bietul hotelier, cârciumar sau tarabagiu nu mai poate ciupi nici cât un purice din banul statului, căci se pomenește cu comisarii Gărzii Financiare pe cap.
Au oamenii legii fiscale tot felul de pretenții. Pe canicula asta cumplită, când tot litoralul, din Nord până în Sud, și invers - e în cod roșu, o țin morțiș că vor să vadă fiecare afacere cu casa ei de marcat. Ba mai vor să fie și în exercițiul funcțiuni, tăind păduri de bonuri fiscale? E prea de tot!
Ce să mai spunem de absurditatea asta, ca toate actele financiar-contabile să fie în regulă! La zi! Păi, cum adică? Ce-și închipuie comisarii Gărzii Financiare că agentul economic de pe litoral e… mai mult ca perfectul? Așa ceva este imposibil, domnilor! o recunoaște chiar el - hotelierul, cârciumarul, tarabagiul - că e imperfect din născare.
Dacă Garda Financiară vrea perfecțiunea, n-are decât s-o caute în lumea celor sfinte, prin schituri, mănăstiri și biserici. Dar nici pe-acolo nu sunt lucrurile cușer. Călugării și popii mai fac și ei păcate fiscale câteodată, când Cel de Sus nu-i atent la faptele lor.
Pentru a vă da seama cum sunt încolțiți cei ce calcă pe bec, trebuie să știți că în numai 20 de zile, între 13 și 23 iulie 2012, comisarii Gărzii Financiare - Secția Constanța, au trecut prin ciur și prin dârmon 552 agenți economici.
Au cernut ei ce au cernut, dar în sita deasă a controlului tot au rămas 385 de "păcătoși", care, în numele Codului fiscal, s-au ales cu amenzi între 1.000 și 10.000 de lei. Ce vreți, în zilele noaste, să greșești e al dracului de scump! Pe total, în "contul de penitențe" al bugetului de stat s-au adunat 708.900 lei.
Se poate spune că cei 385 de "păcătoși" au scăpat ieftin. Alți 22, mai puțin norocoși, s-au trezit cu activitatea suspendată. Din ce cauză? Pur și simplu din ignoranță. Unii dintre ei "n-au știut" că sunt obligați să se doteze cu drăcoveniile alea de case electronice de marcat fiscale, ia alții "n-au știut" că, dacă tot le au, trebuie să le folosească.
Pentru că nu le-a ajuns litoralul, comisarii Gărzii Financiare au dat o raită și pe la fermierii din nordul județului. Aici trebuie precizat un lucru: dacă de secetă mai scapi cu o ploicică sau o țâră de irigații, de oamenii Fiscului, ba.
Când au fost luați la întrebări fermierii, dacă grânele culese, depozitate și comercializate sunt înregistrate bob cu bob, baniță cu baniță, tonă cu tonă în acte, 79 dintre cei 87 controlați, au sfeclit-o. Că câr, că mâr, că să vedeți… Într-un cuvânt, nu prea aveau documentele completate. Cei 79 s-au ales și ei cu amenzi în numele Codului fiscal. 865.000 lei pe total. O groază de bănet, căci mare e grădina Fiscului și mulți păcătoși sunt în ea.
Post scriptum - Informațiile brute au fost furnizate de comisarul șef de secție Ciprian Mihail Fronea. Lacrimile de compătimire pentru "păcătoșii" Codului fiscal ne aparțin.
Avertisment - Vizitele comisarilor Gărzii Financiare pe litoral și pe tarlale continuă cât e vara de luncă. Hotelierii, cârciumarii, tarabagiii și fermierii nu vor duce lipsă de oaspeți!



Comentează știrea

Ioana
3 august 2012
Cucu

Si cred ca ati inteles ca tot atatia bani le-au intrat in buzunar si acelor si mai mari pacatosi ai garzii financiare????Pt ca asa se procedeaza ....jumatate este amenda si jumatate spaga....ce fete de borfasi au cand vin in control...niste slinosi unflati si transpirati care umbla in haita si cand te-au prins itj vorbesc ironic si te iau la misto dar cu ochii in 14 ca in cazul in care cazi la intelegere sa nu fie filmati, inregistrati sau sa primeasca bani marcati....MITA...vor bani la pliculet, nu pun manuta pe ai....ei ce se numesc in acest caz....????? sa le fie rusine....si d-zeu sa-i aibe in paza!!!mai devreme s-au mai tarziu vor plati cumva si ei pt spagile luate.....

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4041 secunde