FPTS / Înființarea unei zone libere de taxe la Constanța ar dubla veniturile din turism ale României

179

România are șansa unică de a deveni o atracție turistică de top prin înființarea unei zone libere de taxe în zona Constanța, sunt de părere reprezentanții Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Potrivit acestora, dacă va fi bine gândit, proiectul acestei zone speciale va transforma litoralul românesc într-unul fără concurență în Europa și va da posibilitatea unei dezvoltări fără precedent a turismului românesc la Marea Neagră.


"Transformarea Centrului Istoric din Constanța după modelul Centrului Istoric din București a fost deja demarată, iar acest gen de investiții oferă posibilitatea prelungirii sezonului turistic și a creșterii atractivității zonei pentru o lungă perioadă a anului. Tot angrenajul de restaurante, cafenele, cluburi și magazine care se înfiripă într-un asemenea centru turistic are menirea de a atrage turiști pe toată perioada anului și de a pune în valoare frumusețea arhitecturală și istoria străveche a locului", sunt de părere reprezentanții FPTS.


În opinia acestora, simpla înființare a unei zone libere de taxare în partea cea mai căutată de litoral de la noi ar dubla veniturile din turism ale României pentru că ar atrage investiții masive, ar aduce turiști străini prin prețurile fără concurență și ar asigura permanența activității, reduse în general, până în prezent, la sezonul estival.


"Existența și dezvoltarea unei rețele de cazinouri în acest areal va avea menirea de a atrage turiștii cu bani care vor cheltui mult și în restul sejurului. O multitudine de servicii conexe și de industrii colaterale vor avea de câștigat din boom-ul turistic astfel obținut, așa încât ceea ce statul român pierde în primă instanță din reducerea sau anularea de taxe câștigă ulterior prin înființarea de locuri de muncă, investiții și bani cheltuiți de turiștii străini", mai susțin reprezentanții FPTS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Economie : Ce ar aduce un suflu nou în turism
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Concurs de orientare turistică la Moneasa
Pagina a fost generata in 0.3779 secunde