La Constanța

Fondurile structurale intră prin port

245
Județul Constanța va atrage numeroase fonduri europene, în special pentru dezvoltarea turismului și portului, spune Nicolae Idu, șeful reprezentanței Comisiei Europene în România.

Prezent la Constanța, pentru a vizita centrul "Europe Direct" din cadrul Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație (OTIMMC), Nicolae Idu apreciază că portul și industriile conexe vor atrage fonduri structurale în următorii ani, întrucât reprezintă dominanta economică a județului: "Portul Constanța este al nouălea din Europa și trebuie să facă parte dintr-o rețea mare de porturi europene, să se realizeze o conexiune între Marea Neagră și zona de nord și nord-vest a Europei, prin intermediul canalului Dunăre - Marea Neagră. Mai mult ca sigur vor exista proiecte cu finanțare europeană în acest segment".
De asemenea, turismul este o ramură economică crucială pentru Constanța, care poate atrage fonduri structurale și care poate utiliza în mod eficient informația europeană.
Potrivit spuselor oficialului reprezentanței CE în România, prioritară este realizare unei rețele solide de informare a turiștilor și încheierea de parteneriate cu organizațiile similare din alte state membre: "Desigur, un astfel de plan nu poate funcționa fără servicii de calitate în domeniu, cu hoteluri, restaurante și divertisment la standarde comunitare. Este important să percepem corect Uniunea Europeană, ca o zonă în care mobilitatea persoanelor, produselor și serviciilor este mare. Nu este greu să ajungi în România, însă trebuie să există ceva la care să poți veni, ca turist".

Nu rămânem fără fonduri
În ceea ce privește pericolul blocării fondurilor structurale, din cauza lipsei de rezultate în lupta împotriva corupției, Nicolae Idu spune că România nu este încă în pericol, chiar dacă Bulgariei i-au fost blocate peste 800 milioane euro din același motiv: "În cele două rapoarte referitoare la reforma în justiție nu s-a menționat nimic de blocarea fondurilor. În cazul Bulgariei a existat un al treilea document, care trata modul în care au fost gestionate fondurile comunitare. Rezultatul negativ a dus la blocarea acelor sume. România nu se află în această situație, deși anumite zone în care se contractează bani europeni sunt considerate fragile. De aceea, pe lângă eradicarea corupției la nivel înalt, autoritățile trebuie să fie atente și la crearea și acreditarea instituțiilor de gestiune a fondurilor structurale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5317 secunde