Fiscul vă invită să apelați la Serviciul Privat Virtual

199
Fiscul vă invită să apelați la Serviciul Privat Virtual - fisculvainvita-1453041131.jpg

Articole de la același autor

Începând cu anul 2014, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus la dispoziția contribuabililor persoane fizice un Serviciu Privat Virtual, reamintește Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța. Cu ajutorul lui, contribuabilii pot intra foarte ușor în posesia anumitor informații cu privire la situația fiscală proprie.

"Disponibil 24 de ore din 24, prin intermediul acestui serviciu puteți intra în timp util în posesia actelor administrative fiscale emise pe numele dumneavoastră, puteți trimite cereri și de asemenea puteți intra și în posesia altor informații simplu și rapid evitând astfel aglomerația de la ghișeele administrațiilor fiscale. Concret, documentele ce pot fi comunicate prin Serviciul "Spațiul privat virtual" sunt:

Documente emise de organul fiscal și comunicate contribuabilului, automat, din oficiu: decizii de impunere anuală; decizii de impunere privind plățile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuții de asigurări sociale de sănătate, precum și privind obligațiile de plată cu titlu de contribuții de asigurări sociale (formular 260), pentru veniturile realizate începând cu anul 2015: decizii de impunere privind plățile anticipate cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinței bunurilor (formular 650) pentru veniturile realizate începând cu anul 2015: decizii referitoare la obligațiile de plată accesorii.

La cererea contribuabilului se pot comunica si alte documente: "Situația obligațiilor fiscale de plată la data de ...", "Nota obligațiilor de plată"; "Situația contribuțiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori"; "Istoricul acțiunilor și Registrul documentelor electronice comunicate prin «Spațiul privat virtual»"; "Certificatul de atestare fiscală", "Adeverință de venit".

Procedura de înregistrare a persoanelor fizice în SPV este extrem de simplă și este în detaliu prezentată pe site-ul ANAF, instrucțiunile fiind prezentate atât în format "pdf" cât și în format "video".

De asemenea, vă aducem la cunoștință că acest serviciu va fi în permanență actualizat și modernizat pentru a veni în sprijinul dumneavoastră", se arată în comunicatul AJFP Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 18 Ianuarie 2016
Stire din Economie : Rambursarea TVA va fi accelerată
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Economie : Euro și dolarul stau în echilibru instabil
Pagina a fost generata in 1.3179 secunde