Fiscul te va putea controla și la 10 ani după ce ți-ai închis firma

175
Fiscul  te va putea controla și  la 10 ani după ce  ți-ai închis firma - anaf-1440777183.jpg

Articole recomandate

Fiscul va organiza un istoric al contribuabililor care au fost scoși din evidența cazierului fiscal, iar informațiile vor fi păstrate timp de zece ani pentru a fi folosite în realizarea analizei de risc, pe baza căreia sunt selectați contribuabilii supuși inspecției fiscale. Practic, cei care au încălcat legislația fiscală, contabilă și vamală sau disciplina financiară vor fi pasibili de control din partea Fiscului chiar și la zece ani după ce faptele le-au fost șterse din cazierul fiscal.

Cazierul fiscal reflectă disciplina financiară a unui contribuabil, documentul fiind necesar atât pentru înființarea unei societăți sau auto-rizarea unei activități, cât și pentru cesiunea părților sociale ori pentru cooptarea unor noi asociați în firmă. Guvernul a aprobat printr-o ordonanță, un nou cadru legal care reglementează acest document, modificând substanțial regulile care îl guvernează, scrie avocatnet.ro.

Spre deosebire de actualul cadru legal, noul act normativ propus de Finanțe extinde sfera de aplicare a cazierului fiscal, stabilește noi situații în care documentul trebuie prezentat și reglementează și alte aspecte care nu erau până acum prevăzute de legislație.

Una dintre cele mai importante modificări pe care le aduce noua ordonanță este cea care vizează organizarea la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a unui istoric al contribuabililor care au fost scoși din evidența cazierului fiscal. Datele arhivate de ANAF urmează să fie păstrate pentru o perioadă de zece ani de la data scoaterii din evidență, informează și realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5233 secunde