Veste bună pentru contribuabili

Fiscul renunță la timbrul extrajudiciar

145
1
Fiscul renunță la timbrul extrajudiciar - fiscul-1432832045.jpg

Articole de la același autor

În cadrul procesului de eficientizare a procedurilor, în vederea flexibilizării și simplificării relației dintre Fisc și contribuabili, se are în vedere eliminarea timbrului extrajudiciar solicitat în prezent la eliberarea certificatelor și adeverințelor de către administrațiile financiare, a anunțat ANAF.

Această măsură vine în ajutorul contribuabililor care vor fi scutiți de drumurile și timpul alocat achiziționării acestor timbre. Totodată, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor și a adeverințelor de care au nevoie.

"Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de față pe circuitul de aprobare și elaborare a actului normativ și se adresează exclusiv contribuabililor. Banii colectați la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanță efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor și a adeverințelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulți oameni. Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, în procesul de modernizare a ANAF, început în urmă cu doi ani, consider că mecanismul de plată a taxelor  și relația Fisc - contribuabil trebuie simplificate în continuare, pentru a încuraja conformarea voluntară" – a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.

Comentează știrea

catalin
29 mai 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3488 secunde