Femeia este "contabilul" casei la români

552
Jumătate dintre români țin o evidență clară a veniturilor și cheltuielilor casei, iar în majoritatea familiilor, femeia este "contabilul casei", acestea sunt o parte dintre concluziile unei cercetări online, desfășu-rate de KRUK International, cu susținerea iVOX. La această cercetare, care a avut loc în perioada 6 - 12 septembrie, au participat 5.663 de persoane.


Conform studiului iVOX "Cine se ocupă de finanțe în casa ta?", realizat la cererea KRUK International, aproape jumătate dintre români (49%) obișnuiesc să țină o evidență clară a cheltuielilor casei. De asemenea, 35% dintre respondenți afirmă că încearcă să țină o evidență cât mai atentă a cheltuielilor lunare, însă nu reușesc să o facă în mod constant. Restul respondenților nu obișnuiesc să țină evidența cheltuielilor casei.

"Contabilul casei" în familiile românilor este cel mai adesea femeia - 47% dintre cei chestionați declară că evidența bugetului este ținută de partenerul feminin al familiei, 29% dintre respondenți au menționat că administrarea banilor cade în sarcina bărbatului, în timp ce 24% dintre aceștia sunt persoane care locuiesc singure și își calculează bugetul individual.

De asemenea, majoritatea respondenților (44%) își evaluează bugetele personale cu o frecvență lunară, iar 23% dintre ei au menționat că își calculează săptămânal sau zilnic veniturile și cheltuielile. Restul respondenților nu își calculează niciodată bugetul.

Conform studiului iVox, printre metodele preferate de români pentru administrarea bugetelor familiei se află carnețelul sau listele scrise de mână - 44% dintre cei chestionați apelează la această metodă, în timp ce 38% își țin socotelile casei în minte și 14% folosesc calculatorul. Doar 4% dintre respondenți apelează la aplicații pe internet sau pe telefonul mobil pentru a-și administra bugetul personal sau al familiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3226 secunde