Galerie FOTO. Europort România 2014 și-a deschis porțile!

965

Articole de la același autor

Complexul Tenis Club Idu găzduiește, de ieri și până joi, 15 mai, o expoziție dedicată sută la sută domeniului naval. Europort România a ajuns la cea de-a zecea ediție și este un eveniment de top din sectorul maritim, un eveniment care și-a câștigat un mare prestigiu și peste granițe.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) a fost cel care l-a întâmpinat la deschiderea oficială a Europort România 2014 și pe ambasadorul Olandei la București, Matthijs van Bonzel, venit special la Constanța pentru acest eveniment, și asta pentru că evenimentul este organizat de Ahoy Rotterdam, în cooperare cu CCINA Constanța și Ambasada Olandei la București.

40 de companii

Așa se face că acum sunt în Mamaia 40 de companii din sectorul naval, din Olanda, România, Spania, Italia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Germania, Bulgaria, Danemarca și Grecia, care prezintă cele mai noi produse și servicii dedicate acestui sector. Mihai Daraban a precizat că speră ca și în anii următori această tradiție și numărul mare de participanți să fie păstrate.

Avem acum la Constanța companii inovative în sectorul producției de piese de siguranță în domeniul naval, companii specializate în proiectarea și producția de sisteme de dragare sau care produc cabluri navale și offshore sau alimentatoarelor turbo, iar lista poate continua.

"Expoziția este destinată în special pentru nave comerciale, industriale, mai puțin pentru nave de agrement. Noi venim cu soluții pentru propulsia navelor și pentru generarea de putere la bord, gen diesel-generatoare, prize de putere pe motoarele principale, instalații hidrau-lice. Avem toată partea de elice cu propulsor, partea de montaj pentru motoare și începem acum să lucrăm în colaborare cu o firmă foarte bună din domeniu, Fendercare Marine, pentru alte auxiliare de la nave, cum ar fi brâuri de protecție, babale, ocheți, sunt lucruri specializate pentru șantiere", a precizat Bogdan Moise, director general al WaterMota, unul dintre participanții la Europort România 2014. Potrivit acestuia, șan-tierele par să-și revină și se simte deja o revigorare a pieței: "Scopul expoziției este să găsim parteneri și să găsim proiecte noi. Da, nu a fost o perioadă foarte bună în ultima vreme, dar se pare că încet, încet piața navală își revine. Au început să fie câteva construcții noi în România, șantierele par să-și revină, au început să lucreze ceva mai mult și se simte puțin o revigorare a pieței".

Evenimente conexe

Pentru aceste zile sunt pregă-tite și alte evenimente conexe. Astăzi, 14 mai, Asociația Cons-tructorilor de Nave din România organizează reuniunea membrilor, iar mâine este programată, pentru prima dată, Întrunirea Cumpă-rătorilor din zona Marii Negre.

Europort România mai poate fi vizitată astăzi,14 mai, în intervalul orar 12.00 - 17.00, iar joi, 15 mai, între orele 10.00 - 15.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Mai 2014
Stire din Economie : Începe Europort România!
Pagina a fost generata in 0.8437 secunde