Doliu în navigație / Comandantul navei RM POWER, acuzat de crimă, a murit în drum spre țară

3947
9
Doliu în navigație / Comandantul navei RM POWER, acuzat de crimă, a murit în drum spre țară - rmpower25set2011-1393326112.jpg

Articole de la același autor

Florin Filip, comandantul navei "RM Power", a murit în avion, în drum spre țară, a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul SLN. Împreună cu secundul Robert Racoviță, el a fost arestat în Argentina, în august 2013, în baza unei acuzații ce s-a dovedit a fi nefondată. 


Cei doi au fost eliberați în urmă cu o lună, dar li s-a permis să părăsească Argentina abia pe 23 februarie 2014. Grav bolnav, din cauza stresului provocat de întâmplările prin care a trecut, și pentru că nu i s-a permis să plece la timp, să se trateze, Florin Filip s-a stins din viață în timpul zborului spre țară. 




Comentează știrea

noni
25 februarie 2014
cati ani avea ?

Am avut un Filip Florin ca si coleg de clasa. Sper sincer sa nu fie el. Oricum, Dumnezeu sa-l ierte !

x
25 februarie 2014
x

The Romanian ship captain and his first mate, also a Romanian, along other five crew members of a ship were arrested by the Argentinean authorities, being accused of throwing overboard four Congolese stowaways found on ship, EFE news agency reports, quoted by Agerpres. The RM Power ship, owned by a Greek sailing under Marshal Islands flag , sailed off at the beginning of July from Congo, heading to the Argentinean harbor Rosario. Shortly after setting sail, the crew found onboard the ship seven Congolese stowaways and decided to return to the port, where they were debarked. According to statements given by some of the crew, a few days later, when the ship was already in international waters, four other Congolese were found hiding on the boat, they were then bound and thrown into the ocean. The arrested are captain Florin Filip, his first mate, Robert Racoviță, and five Filipino sailors. The crew consisted of 21 sailors.

filip raluca
25 februarie 2014
tarziu

No...acum e prea tarziu. Nu il mai putem aduce inapoi. De ce nu te-ai implicat deloc domnule Mihalcioiu,lider de sindicat, daca tot stiai de problema???....Nu inteleg de ce ai tot dat atatea informatii in presa, dar nu ati ajutat cu absolut nimic.Rusine autoritatilor din Romania ca nu au facut nimic pentru el. Filip Florin a fost macinat de durere, pentru ca nimeni din Romania nu s-a implicat in acest caz ca sa il sustina. Degeaba vii acum cu acest comunicat. De ce nu ai facut nimic? Ai asteptat sa moara ca sa mai dai un comunicat de presa?

Vlad Dracul
25 februarie 2014
Tirziu

Nu-i permite imbuibarea, nici lui Mihalcioiu si nici altei autoritati, sa se implice in apararea romanilor ce au probleme

Răspuns la: tarziu
Adăugat de : filip raluca, 25 februarie 2014
No...acum e prea tarziu. Nu il mai putem aduce inapoi. De ce nu te-ai implicat deloc domnule Mihalcioiu,lider de sindicat, daca tot stiai de...
un membru SLN
19 martie 2014
Filip Florin

D-ra Raluca, vad ca deja ai un vinovat cu nume, nu doar o institutie. Eu daca as fi in locul celui mentionat cu numele, te-as chema un pic sa dai o dezmintire publica. Cu ce este vinovat acel om? Cum poate el sa se implice? Putea sa plateasca personal un avocat sau sa plateasca o operatie de cancer cu tratament cu tot, dar tot personal, ca de la sindicat, daca nu era membru SLN, oricum nu avea cum. Eu am citit parca, atunci cand s-a intamplat de l-au arestat, cand toati vorbeau de crima, dl. pe care il incriminati ai-a luat partea si a spus ca crede ca este nevinovat. Voi cei din familie de ce nu ati iesit public sa cereti autoritatilor din Romania sa se implice? SLN nu este o autoritate, asta pentru clarificare. Eu sunt membru SLN, am participat la anumite activitati acolo si mai stiu cate ceva. Dvs habar nu aveti. Ma rog, sunt optiunile fiecaruia. Si mai nea Vlad Dracul, esti un drac veritabil - sti doar sa scuipi. Daca era membru de sindicat aveati dreptate, dar daca nu este? Eu am dat un telefon la SLN inainte de a scrie acest comentariu si mi s-a confirmat ca Dl. Filip nu a fost niciodata membru SLN. D-ra Raluca, va rog sa va informati inainte de a acuza pe nedrept. Dumnezeu sa il ierte!

comandant
24 martie 2014
nu ai dreptate SLN

Dragi marinari, va rog sa va interesati ca aceasta organizatie care se numeste Sindicatul Navigatorilor este doar o institutie care face bani pe carca marinarului. Adica, la sindicat cotizeaza toate companiile de shipping, pentru ca sunt obligate prin lege. Aceste plati sunt periodice, sunt bani multi si o parte din acesti bani se duc in salariile angajatilor din sindicat.Poate ne spune domnul de mai jos, care se da un bun cunoscator al acestei organizatii, cu cat este platit de sindicat.Si stau si ma intreb, si poate imi raspunde domnul de mai jos, marinarii care cotizeaza si ei in speranta ca cineva din sindicat ii va ajuta la un moment dat, vor fi ajutati in urma unui conflict aparut intre compania de shipping si marinar? Ca o concluzie, sindicatul este platit de companiile de shipping care angajeaza marinarii, iar acesti marinari sunt dati uitarii in momentul in care apare un conflict intre companie si marinar.Este o bataie de joc si este praf in ochii marinarului care cotizeaza in speranta ca sindicatul va fi de partea lui.Sindicatul nu va fi niciodata de partea marinarului, este doar o organizatie care face bani pe carca marinarului. Singurul care il poate ajuta pe marinar cand pleaca pe vapor este Dumnezeu.

raluca filip
24 martie 2014
multumesc comandante

Ceea ce scrie domnul comandant este adevarat.Sindicatul se foloseste de marinari, dar nu le va lua niciodata apararea marinarilor.Aici apare conflictul de interes intre compania de shipping care cotizeaza la sindicat si marinarul care cotizeaza la sindicat. Companiile de shipping sunt obligate prin lege sa cotizeze la sindicat, plati periodice, bani multi. In momentul in care va aparea un conflict intre compania de shipping si marinar,sindicatul niciodata nu va lua apararea marinarului, chiar daca acesta a cotizat la sindicat. Deci, oameni buni care lucrati la sindicat, faceti ceva si pentru marinari, pentru ca foarte multi nu mai cotizeaza la sindicat pentru ca nu sunt ajutati atunci cand este nevoie de ajutor.Din pacate doar Dumnezeu ii mai ajuta pe marinari atunci cand dau de necaz.Sunt vremuri foarte grele, iar marinarii stiu cand pleaca in voiaj, dar nu mai stiu si cand se intorc si in ce conditii se intorc acasa.Situatia este critica si tragica in acelasi timp.

Cretu Ana- Maria
24 martie 2014
d-lui...SLN

Sunt curioasa d-le "membru SLN" , daca era vorba de dumneata sau de altcineva din familia dumitale, sa zicem ca ti-ar fi fost frate sau tata sau fiu Filip Florin, ai mai fi fost asa ingaduitor? Asa intelept? Asa "dragut" ? De ce nu face familia ce tot " sfatuiti" domniile voastre sa faca? Tocmai pentru ca doare, pentru ca te rogi mai intai, cauti sa intelegi, sa gasesti linistea ( asta in cazul in care o mai gasesti vreodata) . Si sincer, ce ar fi trebuit sa faca familia mai intai? Sa se lupte cu niste incompetenti, sau sa fie langa omul acesta? Si aici "problema " este ca a murit pentru ca nu a fost asistat, ajutat, samd, nu pentru ca familia nu s-a implicat in nu stiu ce scandal sa ceara dreptate !

Liviu
10 august 2015
florin

Avea 57 si era promotie 1982 A fost coleg si cu mine

Răspuns la: cati ani avea ?
Adăugat de : noni, 25 februarie 2014
Am avut un Filip Florin ca si coleg de clasa. Sper sincer sa nu fie el. Oricum, Dumnezeu sa-l ierte !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4374 secunde