Din ianuarie nu mai cumpărăm ouă marcate cu cifra trei

1052
Începând cu 1 ianuarie 2012 nu vor mai putea fi vândute pe piață ouă de la găini crescute în baterii, marcate cu cifra tei, a declarat ieri președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiș Chețan. Astfel, de anul viitor singurele sisteme permise sunt: sistemul alternativ la sol, ecologic și sistemul de cuști îmbunătățite.

"CE a interzis de la 1 ianuarie 2012 creșterea găinilor în baterii convenționale iar România, alături de toate celelalte state membre, nu vor mai putea comercializa de la această dată ouăle marcate cu cifra trei. Autoritatea Veterinară va întări controalele astfel încât piața românească să nu fie invadată de cantități mari de stocuri de ouă din țările membre pe care nu le vom mai putea desface după 1 ianuarie 2012", a precizat președintele ANSVSA.

Potrivit acestuia, în România situația este sub control. Industria avicolă românească a înțeles, încă din anii trecuți, că trebuie să investească pentru a face față normelor europene.

În situația de a nu mai corespunde după data de 1 ianuarie 2012 sunt doar 29 de exploatații din câteva județe, printre care și Constanța. Totuși, 18 dintre acestea au anunțat că se vor alinia până la finele anului 2011, iar alte nouă vor face investițiile pentru a respecta normele europene până la finele lunii iulie din 2012.

Președintele ANSVSA a precizat că toate cantitățile de ouă provenite de la găini crescute în cuști neconforme, din producție proprie, care nu vor fi comercializate până la finele anului, vor putea fi trimise către industrializare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Decembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3422 lei/euro
Joi, 15 Decembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 3,3423 lei/dolar
Pagina a fost generata in 3.8301 secunde