Ministrul Finanțelor:

De la 1 ianuarie, contribuțiile de asigurări sociale s-ar putea diminua

224
Ministrul Finanțelor Publice, Florin Georgescu, prezent ieri la Constanța, la închiderea oficială a lucrărilor proiectului educațional Academica BNR, găzduite de Universitatea "Ovidius", a precizat, printre altele, că deja au fost lansate discuțiile cu partenerii internaționali vizavi de posibilitatea ca, de la 1 ianuarie, să fie aplicate o serie de măsuri pentru stimularea creării de locuri de muncă, printre care și diminuarea contribuțiilor de asigurări sociale pe care le plătesc angajatorii.
Iată, mai exact, ce a precizat ministrul Finanțelor, întrebat care vor fi măsurile pe care le va lua Guvernul pentru impulsionarea creșterii economice: "Este un program de guvernare care se va discuta în campania electorală. Deocamdată avem o creștere economică de 1,2%, care este convenită în parametrii acordurilor cu Comisia Europeană, cu Fondul Monetar Internațional, cu Banca Mondială și, între altele, de la 1 ianuarie, ca să menționez un singur lucru, va intra în funcțiune plata TVA-ului la încasare, apoi se va majora cota de cheltuieli deductibile, pentru care nu se plătește impozit aferent activităților de cercetare și dezvoltare științifică. Apoi, mai este un set de măsuri, tot de la 1 ianuarie - discutăm cu partenerii internaționali - un set de măsuri care vor fi aplicate pentru stimularea creării de locuri de muncă prin diminuarea contribuțiilor de asigurări sociale pe care le plătesc angajatorii, în vederea stimulării acestora ca să creeze noi locuri de muncă. Mai sunt și alte măsuri pe care le vom vedea în programele partidelor".

Timp de o săptămână, Universitatea "Ovidius" din Constanța a fost gazda celei de-a doua ediții din anul 2012 a proiectului Academica, parte a eforturilor Băncii Naționale a României de sprijinire a educației financiare. Inițiat în 2011, proiectul reunește în cadrul unui forum de dezbateri oficiali și specialiști din banca centrală, cadre didactice ale universităților partenere din proiectele educaționale ale BNR și reprezentanți ai comunității academice, ai pieței financiare din România. Alături de suita proiectelor destinate creșterii nivelului de cultură financiară în rândul tinerilor - elevi și studenți, prin Academica, BNR vizează extinderea ariei de activități specifice la nivelul formatorilor, recunoscând astfel importanța crucială a acestora în modelarea viitorilor specialiști în economie și dezvoltarea spiritului antreprenorial.
La lucrările forumului, găzduite de Universitatea "Ovidius", cele 40 de cadre didactice participante, rectori și prorectori ale celor 17 universități partenere, reprezentanți ai comunității academice și financiar - bancare locale au avut posibilitatea de a dezbate subiecte de mare actualitate din domeniul economic, expuse de specialiști ai BNR, reprezentanți ai Consiliului Fiscal, Bursei de Valori București, Fondului de Garantare al Depozitelor din Sistemul Bancar, Google România, precum și de către omologi din celelalte centre universitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3142 secunde