Cum poți obține un certificat de calificare primind bani

785
Cum poți obține un certificat  de calificare primind bani - instalator-1320335627.jpg
Să ai o calificare nu înseamnă lucru puțin, mai ales în această perioadă în care mare parte a angajatorilor vor oameni deja pregătiți, astfel încât să nu piardă nici timp cu diverse cursuri și nici bani.

Muncitorii din construcții, dar și alți salariați care vor să obțină o diplomă pentru o meserie în acest domeniu au acum ocazia să urmeze gratuit un curs de calificare. Este vorba despre "Lucrător instalator pentru construcții", organizat de Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța (PIMM) de săptămâna viitoare (începând de pe 7 noiembrie 2011 și până pe 3 februarie 2012).

Constănțenii trebuie să respecte anumite condiții: chiar dacă se acceptă și persoane cu ciclul gimnazial incomplet, trebuie neapărat să fie angajat, iar angajatorul să-și dea acceptul în ceea ce privește urmarea acestui curs. Lista actelor necesare pentru înscriere nu este foarte mare: carte de identitate (copie), certificat de naștere (copie), certificat de căsătorie (copie) - pentru cei care și-au schimbat numele, copie după ultima diplomă de studii, o adeverință de la angajator și una medicală.

În săptămâna 1 - 5 de cursuri pregătirea are loc doar odată pe săptămână, între orele 8.00 - 18.00, ca ulterior, până în cea de-a zecea săptămână, aceasta să fie programată de două ori pe săptămână.

Președintele PIMM Constanța, Iulian Gropoșilă, a precizat că pe toată durata cursurilor participanții vor beneficia de anumite facilități. Este vorba despre o subvenție de 400 de lei dar și de servicii de catering, așadar cei care se înscriu la curs nu trebuie să-și facă probleme din acest punct de vedere. În plus, la finalul cursului se vor acorda și trei premii, de 300 lei, 200 lei și 100 lei celor care au obținut rezultatele cele mai bune.

"Lectorii noștri au experiență în domeniu, aptitudini pedagogice și acordă atenția necesară fiecărui cursant în parte", au subliniat reprezentanții PIMM Constanța. "Toți lectorii sunt oameni care vin din producție", a dat asigurări Iulian Gropoșilă, tocmai pentru ca participanții la curs să nu plece acasă doar cu noțiuni pur teoretice, noțiuni care i-ar ajuta ulterior mai mult sau mai puțin.

Și angajatorii constănțeni se pare că sunt interesați de aceste cursuri. "Există interes, disponibilitate din partea angajatorilor. Cei care nu înțeleg că cea mai importantă resursă sunt angajații, sunt cei care vor pierde cel mai mult pe viitor", a precizat președintele PIMM Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0993 secunde