Cum poate fi revigorat turismul din sudul litoralului

80

Articole de la același autor

Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS) a analizat ieri soluțiile prioritare menite să asigure revigorarea și salvarea societăților de turism din sudul litoralului de la faliment, precum și creșterea numărului de turiști.

În acest sens este prioritară, spun reprezentanții FPTS, soluționarea tuturor problemelor de infrastructură din transportul rutier și feroviar pentru a se mări siguranța în trafic a turiștilor și accesul mai ușor spre litoral (oprirea tuturor lucrărilor de reparații și întreținere pe perioada sezonului estival, introducerea trenurilor de viteză, transportul auto de la Gara CFR Constanța spre sudul litoralului să se realizeze prin stațiuni etc.).

De asemenea, ar fi necesară realizarea, în parteneriat cu primăriile din sudul litoralului, a unor centre de informare turistică și rezervări online unde să fie cuprinse toate bazele turistice.

În plus, de mare ajutor pentru turismul din sudul litoralului ar fi și schimbarea structurii anului școlar, astfel încât vacanța de vară pentru clasele I - VIII să înceapă la 1 iunie, dar și obligarea elevilor la practică. "Considerăm că Ministerul Educației ar trebui să demareze imediat acțiuni de introducere a perioadei de practică a elevilor în sudul litoralului, care să aibă ca scop acțiuni de mediu, activități culturale și sportive, precum și stagii de pregătire profesională", spun reprezentanții FPTS.

Tot pe lista de priorități se găsește și schimbarea aspectului stațiunilor prin soluții de irigare a zonelor verzi și realizarea unui proiect de aducțiuni a apei industriale în stațiuni.

În plus, FPTS spune că e absolut necesar pentru sudul litoralului să fie accesate fonduri europene pentru realizarea unor puncte de atracție, baze sportive, evenimente sportive, pentru reabilitarea Hergheliei Mangalia și organizarea unor concursuri interne și internaționale pe hipodrom, pentru creșterea numărului de evenimente, derularea de spectacole la fiecare sfârșit de săptămână.

Podul Agigea, marea supărare

Restricțiile de circulație impuse pe podul Agigea inflamează tot mai tare spiritele în sudul litoralului. "Intenționăm sesizarea autorităților în vederea unei anchete pentru a identifica cine sta în spatele acestor acțiuni de stopare a circulației în sudul litoralului, care aduce atingere desfășurării în bune condiții a turismului în aproximativ 90% din traficul turistic de pe litoral", au precizat reprezentanții FPTS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cum te pregătești de vacanță
Pagina a fost generata in 2.2291 secunde