Consiliul Concurenței ia la bani mărunți serviciile de deszăpezire

144
1

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere în cadrul licitațiilor publice organizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România - CNAIR), în vederea atribuirii serviciilor de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale și autostrăzilor aflate în administrarea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, pentru perioada 2013-2015, se arată într-un comunicat de presă. 


În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Diferit SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL și Selina SRL. Documentele ridicate se află în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigatie.


Verificările se referă la o posibilă înțelegere între companii de a participa la procedurile de achiziție publică analizate, fără a se concura între ele, în vederea adjudecării prin rotație a contractelor de furnizare a serviciilor de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale și autostrăzilor.


În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.


Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii Concurenței, se arată în comunicat.


Comentează știrea

Dacă
14 iulie 2017
Pentru parcă !

Batjocura a atins apogeul, trebuie demascați și puși pe liber cei care își bat joc de banii publici, nesimțirea și dezmățul politic a atins cote alarmante, maxime și tot spectrul politic constănțean, indiferent de culoarea politică, la fel și hoția hoților și derbedeilor politici din toate partidele politice, indiferent de culoarea politică, culoarea politică a tuturor politicienilor sunt banii, bani pe care i-au pus în ramă și se închină la ei, oamenii îi votează și ei își bat joc de noi, votanții : psd-ului, pnl-ului, pdl-iștii care s-au ascuns în : pnl, pmp, usr, usb......, rușine și excluderea mătrăgunei politice din politica românească!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3046 secunde