Congresul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare a fost amânat din cauza tensiunilor interne

376
3
Congresul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare a fost amânat din cauza tensiunilor interne - petrecostel1-1351268216.jpg
Congresul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, programat pentru data de 31 octombrie 2012, a fost amânat. Decizia a fost luată vineri, 26 octombrie, de Colegiul Național al Liderilor FNSP, la propunerea lui Petre Costel, președintele federației. 

"S-au înregistrat 20 de sesizări și contestații, la care nu putem da răspunsul în timpul rămas până la congres. De aceea, s-a decis amânarea lui. Pe de altă parte, pentru soluționarea lor, am cerul sprijinul președintelui Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, și comisiei de arbitraj din cadrul confederației. Congresul va avea loc după ce vor fi clarificate toate problemele reclamate" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Petre Costel.

Miza congresului (alegerea noilor organe de conducere) a scos la lumina zilei tensiunile latente din cadrul FNSP. Pentru funcțiile de președinte, secretar general și cele cinci "fotolii" de vicepreședinți s-au depus mai multe candidaturi. Respingerea candidaturii lui Silviu Stanciu, președintele Sindicatului "Decirom", și a lui Dorel Pomârlean, vicepreședintele Sindicatului "Socep", care au vrut să intre în competiția pentru funcția de președinte, respectiv de vicepreședinte, a încins spiritele. 

În prezent, în federație s-au creat două tabere și, dacă sesizările și contestațiile nu vor fi lămurite cât mai repede, în litera și spiritul reglementărilor sindicale, există riscul producerii unei fracturi. 

O asemene evoluție ar fi extrem de gravă și nu cred că vreuna dintre tabere își dorește așa ceva. Tocmai de aceea este nevoie de intervenția unui mediator imparțial, obiectiv, care să propună soluția corectă pentru refacerea unității federației. 

Comentează știrea

un membru de sindicat
28 octombrie 2012
da-ti dovada de transparenta cum ziceti

Intotdeauna cand cineva intra in competitie atat cu Petre Costel cat si cu Burlacu trebuie sa se gandeasca ca sansele sunt de una la o mie. La fel s-a intamplat si acum la sedinta de vineri in care colegiul liderilor au votat cele 2 contestatii care li s-au parut lor mai importante,si care le stateau ca un junghi in coaste, si prin care au vrut cu orice chip sa-i scoata din competitie pe cei doi, unul care candida la o functie la care era cotracandidat si presedintele lui de sindicat, nevrand sa-i puna stampila pe candidatura invocand ca nu e dorit de oamenii lui , dar cred ca aici intervine frica ca nu mai are sanse la functia respectiva in Federatie mai intai si nu faptul ca nu l-au propus oamenii, iar la cea dea doua contestatie daca domnul Petre Costel spune ca da dovada de transparenta, de ce nu o si face. la fel ca si acum 4 ani se doreste prin orice mijloace sa-l scoata din competitie pe celalalt candidat, atunci invocandu-i ca nu a platit cotizatia restanta care de fapt era restanta de la liderul de sindicat dinaintea lui , si anume Pitigoi Florin care nu-si achitase cotizatia catre Federatie la timp cu indolenta si pasuirea conducerii Federatiei, iar in cele din urma fugind din tara cu tot cu banii sindicatului Decirom, in urma carui fapt Stanciu Silviu fiind ales presedinte la acel moment l-a dat in judecata pe acesta asteptand finalizarea procesului urmand sa se achite restantele la cel moment, acesta fiind si motivul care l-au invocat cei din colegiul liderilor (catei credinciosi stapanului) ca de altfel si acum, si l-au exclus din competitie, iar acum au ivocat motivul ca nu poate candida caci sindicatul nu are un mandat ca MEMBRU in Federatie dar de fapt in statutul Federatiei este vorba de un mandat ca PRESEDINTE in sindicatul respectiv care este membrul federatiei, nicidecum fiind vorba de perioada de cand si pana cand. Acest statut fiind interpretat dupa urechea , limba credinta si bunul plac al fiecaruia. Daca spune domnul Petre Costel ca da dovada de transparenta de ce nu o si face, de ce ii este frica, au anumite lucruri de ascuns care nu au reusit sa le acopere. de ce nu te duci la pensie ca doar esti pensionar de 3 ani sa mananci pensia linistit, sa-ti plimbi nepotii, si sa ne lasi si pe noi sa traim in saracie ca si asa nu mai faci nimic decat pentru anumite categorii care prezinta interes. Macar ai mintea limpede caci de mustrari de constiinta nu poate fi vorba, si daca tot vrei sa candidezi , fa-o macar onorabil 1 la 1, nu 1 la 0.

Marin V.
29 octombrie 2012
Alegeri FNSP

Astia sunt din societatile portuare carora Petre Costel le-a stat in git atitia ani. La FNSP nu a fost coruptie ci numai cortectitudine si lupta sindicala autentica. Burlacu este bun si el si cinstit, jurist care ne-a scos impreuna cu Petre Costel de multe ori din mare incurcatura. E pacat ca numai rauvoitori isi exprima punctul de vedere prin aceste dezbateri. Eu ii invit si pe aceia care simt sindicalismul autentic sa isi exprime si ei parerea lor. De regula lucrurile bune nu sunt mediatizate.

un sindicalist
29 octombrie 2012
ha ha ha

ha ha ha

Răspuns la: Alegeri FNSP
Adăugat de : Marin V., 29 octombrie 2012
Astia sunt din societatile portuare carora Petre Costel le-a stat in git atitia ani. La FNSP nu a fost coruptie ci numai cortectitudine si lupta...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7299 secunde