Conferința Internațională "Căutarea și salvarea de vieți omenești pe mare"

238
Conferința Internațională

Articole de la același autor

În perioada 12 - 13 octombrie 2016, la Constanța, are loc Conferința Internațională "Căutarea și salvarea de vieți omenești pe mare - SAR în regiunea Mării Negre". Pe agenda reuniunii sunt următoarele teme: Sistemul SAR național în statele Mării Negre - facilități și capabilități, alerte false și reale; rapoarte SAR de țară; operațiunile SAR offshore și planuri de cooperare cu navele de pasageri; agrearea programului anual de instruiri SAR.

La conferință participă reprezentanți ai autorităților și administrațiilor maritime din zona Mării Negre, responsabili cu activitatea de căutare și salvare de vieți omenești pe mare - SAR.

Reuniunea este organizată în conformitate cu prevederile art. 9 al Acordului de la Ankara, din 27.11.1998, de cooperare privind serviciile de căutare și salvare pe mare între statele riverane Mării Negre, care stipulează că: "Reprezentanții autorităților competente ale părților se întrunesc ori de câte ori este necesar și cel puțin o dată pe an, în scopul dezvoltării cooperării, al schimbului de experiență și de informații; părțile vor organiza conferințe regionale, după cum va fi necesar pentru a menține o coordonare operațională eficientă a serviciilor SAR în regiune." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3695 secunde