Companiile petroliere au pierdut toate procesele cu Consiliul Concurenței

140
Companiile petroliere au pierdut toate procesele cu Consiliul Concurenței - companiilepetroliere-1461591356.jpg

Articole de la același autor

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat irevocabil că și compania Lukoil România a încălcat legea concurenței prin participarea la o înțelegere de tip cartel, alături de alte companii active pe piața carburanților, se arată într-un comunicat de presă. Instanța a redus amenda aplicată de Consiliul Concurenței de la 136,8 milioane lei la 109,5 milioane lei.

Consiliul Concurenței a câștigat procesele cu toate companiile petroliere care au fost sancționate în 2011 și care au contestat în instanță decizia autorității de concurență: OMV Petrom SA, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Downstream SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, ENI Romania SRL și Lukoil Romania SRL.

"Toate cele șase cazuri au fost confirmate de Înalta Curte ceea ce reprezintă recunoașterea faptului că deciziile noastre sunt corecte și bine fundamentate, similar autorităților de concurență din alte țări. Regulile europene de concurență se aplică strict în România atât de Consiliul Concurenței, cât și de instanțe și nici chiar cele mai mari companii nu sunt deasupra legii. A fost o procedură complicată și de lungă durată, timp în care echipa noastră de experti a depus eforturi deosebite", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

La sfârșitul anului 2011, Consiliul Concurenței a sancționat cele șase companii petroliere cu amenzi totalizând de 891 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale. În urma investigației, autoritatea de concurență a constatat că cele șase companii au încălcat atât Legea Concurenței, cât și Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piață a sortimentului de benzină Eco Premium. Amenzile au fost executate de Agenția Națională de Administrare Fiscală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Economie : Lukoil își reia activitatea
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Economie : Lukoil a vândut cu 13% mai mult
Sâmbătă, 23 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Dosarul LukOil, trimis din nou în judecată
Pagina a fost generata in 0.2834 secunde