Comandantul navei "R.M. Pioneer" a refuzat să trădeze echipajul

560
2
Comandantul navei

Articole de la același autor

Cei cinci români de pe nava "R.M. Pioneer", arestată în rada interioară a portului Prai (Malaiezia), au reacționat la neadevărurile vehiculate în presa românească, la adresa comandantului Pârvu George. În mesajul dat publicității, se arată că acesta "a făcut tot ce a fost omenește posibil ca întreg echipajul să își primească drepturile salariale și să fie repatriat. (…) Domnul comandant a făcut tot ce a putut pentru apărarea drepturilor noastre, rezistând presiunilor armatorului, iar noi am făcut tot ce am putut ca să-l ajutăm. Toți membrii echipajului îi sunt recunoscători.

Într-adevăr, la început, atât dl. coman-dant, cât și echipajul am avut încredere în promisiunile armatorului că ne va plăti, de aceea am așteptat destul de mult, fără să intrăm în panică. Când însă dl. comandant a primit mesajul în care i se cerea să trimită acel mail în care renunțam la pretențiile salariale față de WEM LINES, dânsul a simțit pericolul trimiterii unui asemenea mesaj către autoritățile malaieziene și nu a omis să întrebe întreg echipajul și să se gândească la consecințele acestui mesaj pentru întregul echipaj. Ne-a chemat pe toți ofițerii românii și am discutat împreună. I-a informat, de asemenea, pe marinarii filipinezi. Apoi, la presiunile din ce în ce mai agresive ale armatorului, și-a păstrat poziția, susținând drepturile întregului echipaj de a fi plătit pentru munca depusă, înainte de repatriere. Noi, ceilalți români, l-am susținut în permanență și suntem în continuare alături de dânsul. În încercarea de a adopta o poziție justă, dl. comandant i-a cerut sprijinul domnului Adrian Mihălcioiu, președintele ITF România, care i-a oferit sfaturile dumnealui. De asemenea, a menținut legătura cu ambasada României, cerând sprijinul acesteia. (…) De asemenea, dl. comandant a făcut toate demersurile pentru a lua legătura și a încheia un contract cu un avocat local.

Armatorul a încercat și o altă strategie, încercând să-l influențeze pe dl comandant. Eram toți în comanda navei în momentul în care a fost sunat dl. comandant și i s-a propus ca dumnealui să-și primească banii, aparte față de restul echipajului, direct de la Atena, fără să se pomenească nimic de ceilalți membri de echipaj. Dl. comandant a refuzat indignat și a susținut ca repatrierea să se facă după confirmarea primirii banilor de către rudele noastre." 

Comentează știrea

Sandu
29 noiembrie 2013
Exemplu de urmat!

Acel comandant ar trebui sa fie dat exemplu si pe la toate televiziunile,sa fie mediatizat exemplul de om valoros care este foarte rar prezent ,mai ales in randurile celor de la conducere,fie ca vorbim de conducerea tarii sau de personal din diverse societati comerciale sau altele.Daca mai multi romani nu s-ar lasa cumparati,daca ar fi loiali binelui,aproapelui,cinstei si curajului,totul ar fi complet diferit de ce traim acum.

IULIAN
30 noiembrie 2013
BRAVO GEORGE !

Era de asteptat ca acest comandant sa actioneze in favoarea echipajului,face parte dintr-o generatie de aur de absolventi ai Institutului de Marina Mircea cel Batran,promotia 1983,prima promotie integralista din istoria acestui lacas de invatamant.Un exemplu demn de urmat pentru cei mai tineri viitori lupi de mare !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4984 secunde