Colaborare în interesul mediului de afaceri

145
Colaborare în interesul mediului de afaceri - colaborare-1442497911.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) au semnat un protocol care vizează întărirea colaborării dintre cele ele, pentru susținerea și promovarea în comun a intereselor mediului de afaceri din România, la nivel național și internațional.

Prin consultări periodice se va ajunge la proiecte comune de acte normative pentru îmbunătățirea cadrului juridic și dezvoltarea mediului de afaceri. Totodată, alt obiectiv este participarea comună la promovarea și derularea unor proiecte cu finanțare europeană și organizarea de conferințe și alte manifestări comune.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a trecut în revistă punctele care au motivat semnarea protocolului de colaborare, precum nevoia de sprijinire cât mai largă a mediului de afaceri român.

"Camera de Comerț și Industrie a României, în demersurile întreprinse în susținerea mediului de afaceri din țara noastră, și-a stabilit ca prioritate sprijinirea firmelor cu capital autohton, în contextul în care cifrele de la export sunt în defavoarea capitalului românesc. În ceea ce privește societățile private cu capital integral românesc, vă amintesc faptul că sunt doar 55 de firme cu peste 100 de milioane cifră de afaceri, o soluție fiind participarea firmelor românești la licitațiile internaționale. Totodată, prin acest protocol ne propunem ca printr-o strânsă colaborare să preluăm cele mai bune practici europene și internaționale privind necesitatea unui audit obiectiv și echidistant al activității companiilor, care să asigure transparența privind profitabilitatea și legalitatea tranzacțiilor, o bază solidă pentru dezvoltarea antreprenoriatului și a relațiilor economice la nivel național, regional și internațional" a subliniat Mihai Daraban.

Președintele Camerei Auditorilor Financiari din România, Gabriel Radu, și-a declarat încrederea în acest demers de colaborare, preconizând ca într-un an să fie atinse multe dintre punctele care se regăsesc pe agenda comună de lucru a celor două Camere.

"Considerăm că acest parteneriat reprezintă un pas important pentru mediul de afaceri si pentru interesul general al economiei. Prin această cooperare, la cel mai reprezentativ nivel, sprijinim întărirea încrederii în situațiile financiare din partea tuturor utilizatorilor acestora și punem la dispoziția membrilor CCIR experiența noastră. Serviciul de audit generează împreună cu toți ceilalți factori (acționari, creditori, management) posibilități ca activitatea economică să se dezvolte într-o manieră sustenabilă și de aceea trebuie privit ca o investiție și nu ca un cost", a declarat Gabriel Radu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Septembrie 2015
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 2,43 bani
Joi, 17 Septembrie 2015
Stire din Economie : Euro crește pe seama leului
Joi, 17 Septembrie 2015
Stire din Economie : Leul este în picaj
Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Economie : Dolarul a câștigat 2,83 bani
Pagina a fost generata in 1.2459 secunde