Cine sunt cei cinci administratori privați ai porturilor maritime românești

2241
2
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța are ca acționar majoritar statul român. Reprezentat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, acesta deține 60% din capitalul social. Restul acțiunilor se împarte între Consiliul Local Municipal Constanța și Fondul Proprietatea, fiecare cu un pachet de 20%.

În adunarea generală a acționarilor din data de 15 octombrie 2012, patru dintre cei cinci membri ai consiliului de administrație, care reprezentau Ministerul Transporturilor, au fost revocați. Este vorba de: Ioniță Profir, Lisievici Brezeanu Alexandru Petru, Sorin Florea și Constantin Matei.

În locul lor au fost aleși Nicolae Valeriu Ionescu, Flavia Cristina Teodosiu, Răzvan Bădălicescu și Lucian Băluț. Cel de al cincilea administrator din partea statului, Viorel Panait, a fost reconfirmat în funcție.

Din consiliul de administrație mai fac parte Cighi Adrian, în numele Fondului Proprietatea, și Marcela Mariana Frigioiu, în cel al Consiliul Local Municipal Constanța.

După cum se știe, administratorii din partea statului au fost propuși de Ministerul Transporturilor, pe baza selecției operate de consorțiul PwC - D&B David și Baias - George Butunoiu.

Doi dintre noii administratori privați - respectiv profesorul universitar dr. ing. Lucian Băluț și inginerul Viorel Panait, director general al companiei "Comvex" și președinte al Asociației Patronale "Operatorul Portuar" - au fost prezentați, deja, de ziarul nostru. Astăzi vom vorbi despre ceilalți trei.

Referințele referitoare la Nicolae Valeriu Ionescu sunt foarte bogate. În sinteză, profilul său academic și profesional arată astfel:

- absolvent al Facultății de Inginerie Electronică, din cadrul Universității Politehnice București, în 1976, și master în Business Administration, la Universitatea din Washington, în 1995;

- country director la International Executive Service Corporation, între 1991 și 1995;

- regional manager pentru New Europe Fund, între 1998 și 2004;

- membru în bordul director al IMPACT Developer & Contractor SA, în octombrie 2007;

- experiență de peste 14 ani în Private Equity și Investment Ban-king cu Julius Baer - NY, Cartesian Capital Partners - NY, AIG Ca-pital Partners - NY, FIN Consultanță Asociați - Bucharest;

- peste 20 de ani de experiență în consultanță și coordonare în Europa Centrală și de Est;

- 15 ani de inginerie și management în sectoarele petrol și aeronautică;

- membru în advisory board la ASEBUSS și managing partner la Valeriu Ionescu și Asociații SRL;

- investitor în media și servicii. Fondator al Focus Sat (companie de televiziune prin satelit, în prezent în portofoliul UPC).

Flavia Cristina Teodosiu este avocat titular, specializată în mediere. Are expertiză în drept comercial, administrativ, civil și dreptul familiei.

Este membru a Baroului București din 1993, unde ocupă funcția de consilier. Este și consilier în cadrul Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România. Tatăl ei, Flaviu Teodosiu, a fost decan al Baroului București până în 1989.

Din 1998, are un cabinet de avocatură, care îi poartă numele. A fost unul dintre membrii fondatori ai societății civile de avocați Popovici și Asociații.

În decembrie 2008, acționarii Fondului Proprietatea au numit-o în funcția de membru al consiliului de supraveghere al societății, în locul rămas vacant după demisia secretarului de stat Cătălin Doica.

Informațiile care circulă despre Răzvan Bădălicescu sunt foarte puține. Fapt explicabil în cazul unui bancher, care trebuie să păstreze discreția nu doar în ceea ce privește afacerile, ci și propria persoană. Numele lui a devenit vizibil în media, în februarie 2012, când din postura de vicepreședinte pe corporate banking al Citibank , a trecut în funcția de director financiar al RCS&RDS.

Comentează știrea

Portuar
20 octombrie 2012
Administratori APMC

Cei 3 nu au nici o legătura si cunstintele necesare pentrua fi administratorii APMC.Prin comparație este ca si cum ai introduce într-o echipa de fotbal 3 jucatori de sah(poate buni la sah).Cu ce garantează acești administratori ca vor face performanța?Daca dupa o perioada se constata ca nu au performat cum răspund material?In Franța,Italia,Spania in consilliile de administrație ale posturilor sunt specialiști in domeniu portuar,reprezentanți ai comunității locale si ai sindicatului.Titlurile si funcțiile celor 3 nu au nici o legătura cu managementul portuar si rezultatul va fi dezastruos.Portul Constanța trebuie sa se dezvolte si nu are in conducere niciun specialist in investiții.Nu exista in conducerea posturilor vest europene ingineri electronisi,juristi sau bancheri.APMC se va distruge precum NAVROm.

APMC
21 octombrie 2012
Deci,

inginerii electronisti, bancherii si juristii nu-s buni sa conduca o firma da-s buni "reprezentantii comunitatii" si analfabetii de lideri de sindicate care conduc turmele de fraieri care muncesc pe branci sa le asigure lor masini si vile! "Portuarule", care e numele tau? Burlacu? Petre Costel?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Economie : Portul Constanța - performerul Mării Negre
Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Istoria Portului din Cuibul Reginei
Pagina a fost generata in 0.2554 secunde