Cine ne apără de otrăvurile "made in China"

349
1
Cine ne apără  de otrăvurile

Articole de la același autor

În calitate de consumatori de produse fabricate în China, românii au motive să se teamă. Știrile provenite din această țară sunt cutremurătoare. Recent, autoritățile chineze au închis nouă uzine și au arestat mai multe persoane, după izbucnirea unui scandal legat de piste de atletism toxice, instalate în școli și pentru a căror producere s-au folosit deșeuri industriale, a anunțat presa chineză oficială, citată de AFP.

Potrivit presei, în ultmii ani au existat numeroase cazuri de copii care s-au îmbolnăvit din cauza emanațiilor toxice ale pistelor sintetice. Televiziunea publică CCTV a dezvăluit că zeci de întreprinderi din Cangzhou și Baoding, din provincia Hebei, produc elemente de piste folosind deșeuri reciclate precum cauciucuri de mașină sau cabluri electrice, materiale suspectate că ar conține substanțe chimice toxice și metale grele.

La jumătatea lunii iunie, liceul francez din Beijing, abia inaugurat, a fost închis după contaminarea mai multor elevi cu emanații toxice provenite de la uși, scaune și marcajele de pe sol. China este cea mai mare sursă de importuri în UE. Potrivit unui recent raport al Comisiei Europene, China este în continuare principala țară de origine a produselor notificate în sistemul de alertă, 62% din produsele periculoase notificate provenind din această țară.

De-a lungul anilor, în urma controalelor autorităților române, au fost retrase din rafturile magazinelor mari cantități de jucării cu neconformități sau considerate periculoase, provenite din China. Îngrijorător este faptul că acestea reușiseră să intre în țară și să fie puse în vânzare. Și mai îngrijorător este faptul că marea majoritate a importurilor periculoase scapă oricărui control. Nu e vorba doar de vigilență, ci de lipsa unui sistem eficient, de verificare exhaustivă sau prin sondaj, atât în țara producătoare, cât și în țara importatoare a produselor comercializate. Calitatea importurilor chinezești trebuie tratată ca o problemă de securitate națională, așa cum sunt tratate, astăzi, produsele Hexi Pharma. Autoritățile române sunt obligate să ia măsuri drastice de protecție a consu-matorilor și să nu mai permită intrarea pe piață a produselor toxice și periculoase, fabricate în China.  

Comentează știrea

Gelu
24 iunie 2016
offf

Asa cum la tigari se pun poze cu ce efecte are fumatul,produsele din categoria considerate a fi alimentare ar trebui sa aiba acelasi regim,chiar mai strict urmarit,pentru ca fumatorii aleg sa fie fumatori,insa cei care dau de mancare copiilor nu sunt toti informati sau pur si simplu nu inteleg ce pericole reprezinta ,,alimentele'' cumparate. Nu avem control protective pentru populatie pentru ca efectiv nu se vrea, Raul este facut cu intentie,altfel nu se explica amploarea acestui rau. Pacat ca romanii nu mai sunt ca pe vremuri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8593 secunde