Cetățenii trebuie protejați de efectele negative ale globalizării, susțin deputații europeni

165
Cetățenii trebuie protejați de efectele negative ale globalizării, susțin deputații europeni - cetsateniitrebuieprotejati-1495016428.jpg

Articole de la același autor

Deputații europeni vor un răspuns mai puternic al UE care să protejeze cetățenii de efectele negative ale globalizării. Globalizarea este cea mai mare provocare cu care se confruntă cetățenii UE, au sugerat deputații în cursul dezbaterii de marți cu vicepreședintele Comisiei Jyrki Katainen, salutând evaluarea recentă a Comisiei privind globalizarea. 


Globalizarea pune o presiune imensă pe locurile de muncă, salarii și standarde, alimentând populismul, au spus mulți deputați. Ei au cerut o mai bună protecție pentru industria și muncitorii din UE, subliniind că Uniunea ar trebui să fie un lider în promovarea comerțului global echitabil. "Trebuie ca noi să facem regulile, nu doar să le preluăm", au spus ei. 


Un număr de deputați au cerut un plan de acțiune "pentru a evita o cursă socială până la capăt" și au propus o mai bună redistribuire a beneficiilor globalizării de către statele membre către cetățenii lor. Unii deputați cred că forma actuală de globalizare este o stradă care se înfundă, iar comerțul liber a subminat serios democrația, drepturile sociale și mediul. "Ca și până acum" nu este o abordare care să îi ajute pe europeni, au mai spus deputații. Alții au cerut un sistem corect de taxare care să nu le permită marilor companii să evite să plătească ceea ce le revine. 


Vicepreședintele Comisiei Jyrki Katainen a spus că în o contribuție la creșterea economică din UE a avut-o și comerțul global, dar beneficiile nu sunt nici automate, nici distribuite în mod egal. UE trebuie să susțină noi reguli pentru a crea echitabilitate și a combate evaziunea fiscală, subvențiile sau dumping-ul social. Instrumente eficiente de apărare comercială și un tribunal multilateral pentru investiții ar putea, de asemenea, ajuta în acest proces. El a mai sugerat că la nivel intern niște politici sociale solide, educație și formare profesională ar putea contribui la protejarea și încurajarea cetățenilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Mai 2017
Stire din Economie : Dolarul a cedat 1,31 bani
Miercuri, 17 Mai 2017
Stire din Economie : Francul e puternic cu 1,72 bani
Miercuri, 17 Mai 2017
Stire din Economie : Atenție, curg amenzi!
Pagina a fost generata in 2.9735 secunde