Cerealele au relansat traficul de mărfuri pe canalele navigabile

186
Cerealele au relansat traficul de mărfuri pe canalele navigabile - cerealele-1499875997.jpg

Articole de la același autor

Transportul de mărfuri pe apele interioare este în continuă creștere. Până la această oră, Canalele Navigabile au reușit să recupereze mare parte din traficul nerealizat în timpul iernii, când navigația pe Dunăre a fost blocată de podurile de gheață, dar rămâne sub nivelul înregistrat anul trecut.


"În primele cinci luni din 2017, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile a raportat un trafic de 12.674.000 tone capacitate, cu numai 7,25% mai mic decât în același interval din anul precedent - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", directorul cu exploatarea, Lucian Bucuroiu. Au fost tranzitate 5.742.000 tone de mărfuri, cu 9,42% mai puțin față de perioada de referință din 2016. Din cantitatea de marfă totală, produsele agricole au reprezentat 41% (2.328.000 tone), minereurile și produsele de carieră - 39% (2.221.000 tone), iar produsele energetice (cărbuni, petrol și gaze lichefiate) - 7% (410.000 tone)."


Circa 44% din mărfuri au fost transportate în contul României, iar 56%, în contul altor state. În primele cinci luni ale anului, canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Albă - Năvodari au fost tranzitate de 8.536 de unități navale.


Deficitul de trafic înregistrat până la această dată va fi recuperat în următoarele luni, având în vedere recoltele bune de cereale obținute de România, Serbia și Ungaria. Pe de altă parte, cererea de minereuri și produse energetice este în creștere ca urmare a relansării economiei din țările riverane Dunării.


Evoluția fluxurilor de mărfuri depinde în mare măsură de asigurarea condițiilor de navigație pe Dunăre. Datele publicate de Administrația Fluvială a Dunării de Jos arată că de-a lungul fluviului se asigură condițiile minime de navigabilitate, existând însă o serie de puncte critice, de care navigatorii trebuie să țină seama.


Începând din data de 11 iulie 2017, pe Dunărea fluvială, între Km 304 și Km 310, se execută lucrări de către complexul de dragaj "Filești 3" cu șalandele "Siret 2" și "Siret 3", pentru asigurarea condițiilor de navigație recomandate de Comisia Dunării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4801 secunde