Cea mai mare stație de asfalt din România a fost inaugurată la Ovidiu

2510
Inaugurarea numărul unu din această lună a fost găzduită de orașul Ovidiu. Ieri, a avut loc ceremonia de sfințire și punere în funcțiune a celei mai mari stații de asfalt din România. Investiția, în valoare de 5 milioane de euro, a fost realizată de SC Asfalt Dobrogea SRL, un joint – venture de 50 – 50% între companiile Comprest Util Constanța și Swietelsky Austria.
Noua unitate de producție din industria de materiale de construcții a județului Constanța are un capital de 1,25 milioane euro. În primăvară, partenerii vor mai investi 3 milioane de euro în utilaje de aplicare a asfaltului.
Grigore Comănescu, patronul grupului Comprest Util, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber": "Este cea mai performantă fabrică de asfalt din țară. Utilajele sunt de ultimă generație. Unitatea asigură o producție de 240 de tone de asfalt pe oră. Produsul finit este de o calitate net superioară față de tot ce se face în țară, la această oră. Rețeta de fabricație este germană. Pentru început, asigurăm un număr de 25 – 30 de noi locuri de muncă, iar din primăvară peste 100, după extinderea activității de punere în operă a asfaltului. Materia primă va fi asigurată de producătorul Comprest Util. Nu ne facem probleme cu desfacerea producției. Stăm foarte bine cu raportul preț – calitate, așa că nu vor fi probleme nici cu concurența, nici cu ofertele. Avem discuții pentru contractele viitoare. Altfel nu făceam investițiile. Pe aproape de această locație trece șoseaua de centură a Constanței. Mi se pare normal să fim aproape de ea. Suntem la dispoziție pentru toate investițiile, inclusiv autostrada. Comprest Util are cea mai mare capacitate de producție a pietrei din țară, așa că…"
La eveniment, au participat numeroși invitați: oficialități din partea județului și orașului Ovidiu, candidați de toate culorile politice, înscriși în cursa pentru alegerile parlamentare, oameni de afaceri din sectorul construcțiilor și materialelor de construcții, ziariști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8734 secunde