Ce facilități își doresc hotelierii de pe litoral

233
Ce facilități își doresc hotelierii de pe litoral - cefacilitatiisidorechotelierii1-1393444124.jpg

Articole de la același autor

r Operatorii din turism spun că le-ar face viața mai ușoară o factură mai mică la utilități și un TVA unitar la pachetele turistice


Hotelierii de pe litoral spun că le este tot mai greu să-și acopere costurile de funcționare. Prețul la utilități a tot crescut în ultima perioadă și, având în vedere că turiștii se înghesuie doar în plin sezon estival, capetele de sezon fiind mereu sub semnul întrebării, le este din ce în ce mai dificil. 10 - 20% reducere la factura de utilități ar fi binevenită. "Noi ne dorim să reducă prețurile la utilități - curent, apă, gaze măcar pe perioada sezonului estival, cu 10 - 20%", a precizat Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia. 
Acest lucru ar veni în primul rând în sprijinul agenților economici de pe litoral, însă astfel ar putea fi ținut sub control și prețul sejururilor de la malul mării. 
De asemenea, scăderea CAS-ului cu 5%, dar și scutirea de impozit pe profitul reinvestit sunt măsuri binevenite pentru agenții econo-mici, spune Nicolae Bucovală. Guvernul a convenit cu FMI să introducă din luna iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Despre scăderea CAS-ului cu 5%, 1 iulie ar fi data de la care ar trebui, în principiu, să se aplice. Rămâne însă de văzut dacă acest termen va fi respectat.


9% pentru prânz și cină
O altă mai veche dorință, care însă a rămas prin dulapurile ministerelor, este aceea ca hotelierii să poată vinde pachete turistice complete - cu cazare, mic dejun, prânz și cină, cu TVA de 9%. Acest procent este perceput în acest moment numai pentru cazare și mic dejun, pe când prânzul și cina "beneficiază" de un TVA de 24%. Iar cei care suportă până la urmă această diferență sunt turiștii. Poate și tocmai de aceea mulți dintre românii care vin la mare preferă să mănânce la terasele și restaurantele din stațiuni. 
Nicolae Bucovală spune însă că turistului trebuie să i se ofere această facilitate, de a beneficia de mese în cadrul hotelurilor la prețuri mai convenabile, pentru a nu se vedea nevoit să alerge, dacă nu vrea acest lucru, după alte variante. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4682 secunde