Ce facem cu anvelopele de vară? Le trimitem la "hotel"!

629
Ce facem cu anvelopele  de vară? Le trimitem la

Articole de la același autor

Bună parte dintre miile de șoferi constănțeni care deja și-au înlocuit anvelopele de vară cu cele de iarnă, mulți speriați de prognoza meteo care deja începe să se adeverească (ce anunța începând cu această săptămână gheață, polei și zăpadă pentru majo-ritatea regiunilor) se confruntă cu veșnica problemă: cea a depozitării cauciucurilor. 


Este simplu pentru cei care dispun de garaj sau de alte spații în care le pot păstra până la primăvară, în condiții optime. Ce fac ceilalți? "Hotelul" de anvelope nu mai este de câteva sezoane o noutate printre constănțeni. Partea bună pentru șoferi este că prețurile au rămas pe loc, însă cererea destul de mare i-a determinat pe dealeri, simple service-uri auto sau magazine de anvelope, să-și pună și mai bine la punct spațiile de depozitare. 


Cazare pentru toate buzunarele


Strada Atelierelor, cunoscută pentru service-urile și vulcanizările pe care le găzduiește, este una dintre variantele pe care șoferii constănțeni le-au luat în calcul și zilele acestea, și asta pentru că vine și cu oferte în ceea ce privește depozitarea anvelopelor. Acolo, prețurile practicate pentru depozitarea cauciucurilor variază între 60 de lei, atât percepe, de exemplu, "Autorol", pentru setul de patru bucăți, pe o perioadă de șase luni, dar poate ajunge și la 100 de lei, sau chiar mai mult.


Aceste spații de depozitare sunt ventilate, anvelopele fiind ferite de razele soarelui, de vremea capricioasă ori de alte pericole, cum ar fi substanțele chimice. Șoferii, ușor reticenți în momentul când a apărut acest serviciu, par să fie tot mai încrezători, așa s-ar traduce încheierea tot mai multor contracte de acest gen, de la sezon la sezon. Scapă de o mare bătaie de cap: anvelopele de iarnă sau de vară sunt preluate, curățate, etiche-tate și apoi depozitate până când urmează să fie din nou montate pe mașină.


Iar aceste spații sunt destul de generoase. La A-Z, de exemplu, un cunoscut furnizor local de anvelope, în "hotel" pot fi depozitate în jur de 4.000 de anvelope. Costurile pleacă de la 50 de lei, pentru șase luni. Sunt însă și spații cu capacități mult mai mari, care pot sări bine, în unele cazuri, de 10.000 de anvelope.


Mai mult, și majoritatea dealerilor auto din Constanța au spații special amenajate pentru depozitarea anvelopelor și tot felul de oferte, dacă șoferii achiziționează de la ei cauciucurile. Bavaria Motors, Țiriac Auto sau Rădăcini Motors sunt doar trei dintre ei. Aceștia vin cu oferte de genul: depozitare în "hotel" de anvelope doar cu un leu, la achiziția de anvelope, sau cu șase luni gratuit pentru clienții ce își achiziționează, de asemenea, un set de patru anvelope de la ei. Și în acest caz prețurile cu cazarea nu sar, de regulă, de 70 - 80 de lei, în funcție și de serviciile oferite.


De ce trebuie să dăm atât de multă importanță locului în care păstrăm, peste iarnă, anvelopele? Specialiștii spun că atunci când anvelopa stă în aer liber și nu este utilizată pentru perioade lungi de timp, suprafața ei devine uscată și apar crăpături la suprafață, numite "crăpături meteo" sau "crăpături ozon", așadar este recomandat ca aceasta să fie păstrată întotdeauna în interior, într-un mediu răcoros, uscat și curat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3381 secunde