"Cartel Alfa" susține acțiunile de protest ale sindicatelor din administrația publică

351

Articole de la același autor

Confederația Națională a Sindicatelor "Cartel Alfa" a anunțat, printr-un comunicat de presă, că susține acțiunile de protest ale Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA), reprezentativă la nivel național pentru sectorul "Administrație publică", și revendicările salariaților din consiliile județene, primării și instituțiile subordonate acestora. 


FNSA a declanșat conflictul de muncă, după ce tentativa de a obține concilierea la întâlnirea cu ministrul muncii s-a soldat cu un eșec. Calendarul acțiunilor de protest este următorul: 
- grevă generală de o oră în data de 5.07.2016; 
- grevă generală de o zi în data de 12.07.2016; 
- grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19.07.2016. 


"Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care își desfășoară activitatea în consiliile județene și primăriile de pe întreg teritoriul țării a fost vădit discriminat în raport cu angajații din administrația centrală (care au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%)" - se arată în comunicat. 


Revendicările salariaților din administrația publică locală sunt următoarele: 
1. Acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală - acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimină discriminările ca din același buget local al unei instituții, unii salariați primesc acest drept iar alții nu. 2. Acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală. 


3. Ținând cont de faptul că salariile funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală sunt mai mici decât cele din administrația publică centrală, majoritatea angajaților din administrația publică locală având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 01 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală cu 25 %. 


"Guvernul are obligația de a soluționa urgent problemele majore cu care se confruntă salariații din administrația publică locală din România, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt și rămân cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sistemul bugetar. Vă reamintim că majoritatea angajaților din primării și consiliile județene au venituri salariale brute apropiate ca valoare cu salariul minim brut pe economie (1.250 de lei de la 1 mai 2016)" - se arată în mesajul semnat de Bogdan Hossu, liderul Confederației "Cartel Alfa".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4813 secunde