Când vor avea românii salarii ca-n Occident?

1016
4
Când vor avea românii salarii ca-n Occident? - moneycopy-1365951916.jpg

Articole de la același autor

În decurs de 23 de ani, câștigul salarial nominal mediu net al românilor a înregistrat o creștere de 126,87%, de la 205,29 dolari, în 1989, la 465,74 dolari, în februarie 2013.

Saltul făcut pare uriaș, dar, dacă avem în vedere evoluția prețurilor, constatăm că, din octombrie 1990 și până în februarie 2013, câștigul salarial real s-a majorat cu doar 16,8%. Este extrem de puțin pentru două decenii de reformă, economie de piață și capitalism.

Unde se situează românii din punct de vedere salarial? Potrivit Eurostat, în 2013, salariile minime cele mai mari din Uniunea Europeană sunt în: Luxemburg - 1.874,19 euro, Belgia - 1.501,82 euro, Olanda - 1.469,40 euro, Irlanda - 1.461,85 euro, Franța - 1.430,22 euro, Marea Britanie - 1.264,25 euro. În Statele Unite ale Americii - minimul este de 998,15 euro.

Țara noastră ocupă ultimul loc în UE, cu 157,26 dolari, fiind întrecută până și de Bulgaria, care are un minim de 158,50 dolari.

De ce am ajuns atât de jos? Explicațiile sunt multe, dar mare parte din vină revine guvernelor care s-au perindat la cârma țării. Ele au încurajat investitorii să vină în România, folosind drept argument nu calitatea forței de muncă, ci prețul ei scăzut. Mai mult, au opus o înverșunată rezistență presiunilor sindicale de a crește salariul minim pe economie și, în final, au reușit să desființeze negocierile colective la nivel național și de ramură.

Ani la rând, românilor li s-a spus că nu se pot majora salariile fără o creștere corespunzătoare a productivității muncii. Deși avem, astăzi, numeroase companii românești în care productivitatea muncii este ca în Occident, salariile au rămas ca în… România. Este cazul multor unități din extracția și prelucrarea petrolului, producția de energie electrică, IT și comunicații, industria auto, industria materialelor de construcții, finanțe - bănci și chiar comerț.

Evoluția dramatică a pieții interne a forței de muncă, din ultimii 13 ani, a demonstrat că sistemul de salarizare nu reușește să își mai îndeplinească funcțiile socio-economice. Nu asigură nici măcar stabilitatea lucrătorilor în companii. Ce să mai vorbim de rolul pe care ar trebui să îl joace în stimularea productivității muncii, a calității ori a creativității.

Exportul masiv de competențe din economia națională este consecința acestui sistem de salarizare disfuncțional, care, de nu va fi reformat, va avea consecințe dezastruoase asupra evoluției întregii societăți.

Recent, ministrul economiei, Varujan Vosganian, a atacat, la Forumul Economic Regional Oltenia, politica salariilor mici promo-vată de companiile internaționale, în România. El le-a cerut acestora să investească, să modernizeze, astfel încât "într-o bună zi" să ofere salarii mai mari, pentru că românii nu vor trăi "veșnic cu salarii medii nete de 350 de euro". Nu se poate construi o economie pe salarii mici, pentru că nu suntem "o economie primitivă, o ane-xă complementară a economiilor mari", a declarat Varujan Vos-ganian.

Este pentru prima oară după 1990, când un ministru ia atitudine împotriva tezei că România trebuie să rămână țara salariilor mici, de dragul investițiilor străine.

Stimați cititori, credeți că multinaționalelor le pasă de criticile lui Vosganian, că vor da în brânci să mărească salariile? Dacă nu sunt obligate, ce interes ar avea să-și majoreze cheltuielile cu forța de muncă și să-și diminueze profitul? Astăzi, sindicatele sunt prea slabe ca să le forțeze mâna, iar piața oferă suficientă mână de lucru calificată și ieftină. Cine știe, poate din 2015 - 2016, când se va relua creșterea economică la nivel european și se va amplifica migra-ția forței de muncă, dacă vor fi în pericol să rămână fără lucrători, vor mări, un pic, salariile.

Când vor avea românii câștiguri salariale ca-n Occident? Dacă i-aș pune această întrebare guvernatorului Mugur Isărescu, mi-ar răspunde: "Când vor fi la fel de productivi ca în Vest!" Eu sunt gata să pariez cu șeful bancherilor că, dacă, de mâine începând, românii ar produce, în țară la ei, de două ori mai mult decât francezii, englezii sau americanii, salariile lor n-ar crește cu mai mult de 10%.

Românii au înțeles, de multă vreme, că singura cale de a obține salarii occidentale este să plece după ele, în… Occident. Nici atunci nu au garanția că vor fi plătiți la fel ca englezii, francezii, olandezii sau americanii. Întotdeauna vor exista patroni care să spună că românii trebuie să rămână ceea ce sunt: o forță de muncă ieftină. 

Comentează știrea

admirator
15 aprilie 2013
foarte bun articolul

desi sensibil... daca se mareste salariul in economie, cine va ma investi aici? un dusman al Romaniei, care ar vrea sa distruga infrastructura noastra economica (asa fragila cum e ea) ar sustine marirea salariilor... cred ca ar trebui mai mult tact in domeniu si un calendar al maririlor salariale pe etape, stabilit intre sindicate si patronat. Dar lucrurile nu stau de loc la fel in domeniul bugetar. De ce guvernul se da de ceasul mortii pentru salariile platite de firmele straine, cand ei tin bugetarii cu salarii incompatibile cu calitatea de stat membru al UE? Ei de ce nu maresc salariile in invatamint, cultura etc? APOI, DE CE SUNT VIZATE DOAR FIRMELE STRAINE, IAR FIRMELE ROMANESTI (detinute doar de lideri politici, de obicei USL -in special PSD-) sunt lasate sa practice salarizarea care le convine? Asa protectie a muncitorilor si saracilor, mai rar! USL arunca iar cu mere otravite in opinia publica...

make
15 aprilie 2013
Când ?!

Când hoția și prostia vor dispărea din economie, vor fi speranțe de un salariu' decent. Democrația nu e bună pentru români pentru că prostimea dispune de prea multe drepturi . Ați "vinde" votul pentru un blid de mâncare, în timp duce sigur la faliment economic. Cine a inventat democrația, acum suferă cumplit și nu mai are mult până la colaps. Democrația e bună numai pentru țările dezvoltate , civilizate și cu un grad de cultură ridicat. La noi prostimea reprezintă 70% din populația țării și cu sistemul de educație actual se va ajunge în viitorul apropiat la 80%.

Economist
23 aprilie 2013
Salariul se raporteaza productivitate

Romania si nici macar cei care scriu articole nu au iesit inca din gandirea comunista. Productivitatea muncii in Romania nu a crescut mai deloc raportat la anii 90. Aparatul de stat are in continuare foarte multi angajati 1,6 mil din cei 4,5 milioane existenti. Ca sa va dau un ex am un prieten care lucreaza in Suedia ca energetician si are un salariu de 3500 EUR. I-mi spunea ca firma lor care este proprietar de imobile comerciale au o cifra de afaceri de 85 mil EUR si un profit anual de 20 milioane EUR. Firma are 39 de angajati. Faceti calculul si vedeti care este raportul dintre nr de angajati si cifra de afaceri eventual profit. Si o astfel de situatie nu este unica. Nr de angajati la stat este de 200 000 la 9 mil de locuitori in conditiile in care serviciile publice si sanitare nici nu se compara cu Romania. Vreau sa va spun ca aici orice handicapat are un anagajat care are grija de el. Batranii au 1 angajat la doi batrani. Insa personalul birocratic nu este stufos totul rezolvandu-se din prin telefon.

???? ????????
30 aprilie 2014
???? ????????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???? ???????? http://www.stephenpetersendesign.com/about.asp/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5062 secunde