Bursa de Valori București deține codul LEI

184
Bursa de Valori București deține codul LEI - bvbdetinecodul-1499864324.jpg

Articole de la același autor

Bursa de Valori București (BVB) deține codul de identificare a entității juridice - codul LEI, ca parte a procesului de aliniere la cerințele impuse participanților la piețele financiare de cele mai recente pachete de măsuri adoptate la nivel european (MAD/MAR și MIFID II/MIFIR), printre care și emitenților de instrumente financiare.


Codul LEI (Legal Entity Identifier) este un cod unic atribuit companiilor participante la piețele financiare, conține 20 de caractere și este atribuit conform standardului ISO 17442:2012. Codul LEI permite armonizarea informațiilor și identificarea la nivel global a companiilor prezente pe piețele financiare, contribuind la creșterea gradului de încredere în rândul participanților la piață.


Codul LEI deținut de BVB este 2549004BOCU15LMNDJ92, informație care poate fi utilizată în principal pentru îndeplinirea cerințelor de raportare care au la baza prevederile MAR și MIFIR.


Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) a anunțat recent că sistemul de raportare a datelor de referință a instrumentelor financiare (FIRDS) devine funcțional începând cu data de 17 iulie, urmând ca emitenții de instrumente financiare să facă disponibile detaliile privind codurile LEI pentru a permite transmiterea datelor către sistemul respectiv de către BVB, în calitate de loc de tranzacționare a instrumentelor respective.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8999 secunde