Barierele online din UE vor fi înlăturate

134
Barierele online din UE  vor fi înlăturate - bariereleonline-1431259909.jpg

Articole de la același autor

În prezent, din cauza barierelor online, cetățenii comunitari nu pot beneficia de o serie de bunuri și servicii. Numai 15% fac cumpărături online, dintr-o altă țară UE, și numai 7% dintre IMM-uri vând transfrontalier. Furnizorii de internet și întreprinderile nou înființate nu pot valorifica la maximum oportunitățile de creștere online.

Întreprinderile și administrațiile lor nu beneficiază pe deplin de instrumentele digitale.

Comisia Europeană și-a prezentat planurile detaliate privind crearea unei piețe unice digitale. Obiectivul acesteia constă în eliminarea "zidurilor" de reglementare și, în cele din urmă, în trecerea de la 28 de piețe naționale la una singură. O piață unică digitală pe deplin funcțională ar putea să contribuie cu 415 miliarde euro pe an la economia UE și să creeze sute de mii de noi locuri de muncă.

Strategia privind piața unică digitală adoptată săptămâna trecută cuprinde o serie de acțiuni specifice care urmează să fie întreprinse până la sfârșitul anului viitor.

Ea are la bază trei piloni: un acces mai bun al consumatorilor și al întreprinderilor la bunuri și servicii digitale în întreaga Europă; crearea condițiilor adecvate și a unor condiții de concurență echitabile pentru dezvoltarea rețelelor digitale și a serviciilor inovatoare; valorificarea la maximum a potențialului de creștere al economiei digitale.

Echipa proiectului pieței unice digitale va pune în practică aceste acțiuni diferite până la sfârșitul anului 2016. Cu susținerea Parlamentului European și a Consiliului, piața unică digitală ar trebui finalizată cât mai rapid cu putință. Piața unică digitală se va afla pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European din 25-26 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5904 secunde