Autoritatea Națională Fitosanitară a finalizat procesul de colectare a deșeurilor

182
Autoritatea Națională Fitosanitară a finalizat procesul de colectare a deșeurilor - autoritatea-1475251705.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) a finalizat procesul de colectare a deșeurilor de produse de protecție a plantelor existente la nivelul oficiilor fitosanitare județene, la nivelul Laboratorului Național Fitosanitar, precum și în cadrul laboratoarelor regionale.


În acest sens ANF a încheiat un contract de prestări servicii, conform legislației în vigoare, pentru colectarea și neutralizarea deșeurilor chimice rezultate în urma efectuării analizelor de laborator pentru determinarea calității produselor de protecție a plantelor. Operațiunea a debutat în luna aprilie 2016 și s-a finalizat în luna septembrie 2016, iar valoarea contractului s-a ridicat la suma de 132.776 lei. Deșeurile colectate și neutralizate erau compuse din soluții reziduuale (1.652 litri), reactivi chimici expirați (5.086 litri), pesticide (2.400 litri și 3.087 kg) și ambalaje (1.596 bucați). De-a lungul timpului, acestea au fost păstrate în magazii și fose speciale, fără a prezenta vreun risc asupra populației sau mediului.


ANF supraveghează ca această operațiune de colectare și neutralizare a deșeurilor de pesticide să se desfășoare la intervale regulate de timp, astfel încât populația și mediul să fie protejate, iar agricultura să poată beneficia de cele mai recente progrese în domeniul științei.


Autoritatea Națională Fitosanitară funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (M.A.D.R.) ca organ de specialitate al administratiei publice centrale. Instituția s-a înființat prin preluarea următoarelor structuri: Laboratorul Central Fitosanitar, Agenția Națională Fitosanitară din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, unitățile fitosanitare din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene și a municipiului București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2538 secunde