Asociațiile de locatari resping OUG prin care au fost majorate CAS și CASS

241
Asociațiile de locatari resping OUG prin care au fost majorate CAS și CASS - asociatiiledelocatariresping-1501671385.jpg

Articole de la același autor

Liga Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat a dat publicității următorul comunicat de presă:

"Majorarea CAS și CASS o decizie luată fără a vedea ce efecte vor fi la asociațiile de proprietari. Ordonanța de urgență nr.4/2017 a fost adoptată fără a fi respectată obligația de a fi pusă în dezbatere publică minim 10 zile. Aceasta ordonanță va duce la disponibilizări în cadrul asociațiilor de proprietari și la cheltuieli nejustificate care se vor reflecta în cotele de întreținere plătite de către proprietari.

Nu este normal ca să fie sancționați toți angajatorii doar pentru că unii utilizează munca nedeclarată.

Toată munca depusă pentru a educa/informa asociațiilor de proprietari cu privire la utilizarea contractelor de muncă (chiar și cu timp parțial, de exemplu pentru personalul care asigură curățenia de 2 ori pe săptămână câte 2 ore) a fost în zadar în clipa în care prin suprataxare statul îi împinge pe contribuabili la neconformare generală.

Aceasta ordonanță este neconstituțională și trebuie abrogată urgent!

Ordonanța afectează puternic funcționarea asociațiilor de proprietari. Am respins ideea când a fost doar zvon și o respingem și acum când este publicată în Monitorul Oficial.

Când asemenea suprataxări aberante sunt numite "Măsuri pentru asigurarea dreptului la pensie și la sănătatea medicală" nu este altă soluție decât demisia inițiatorilor.

Și dacă ne gândim la o asociație mică, de doar 10 apartamente, atunci vedem cum statul scoate din buzunarul fiecărui proprietari încă 27 de lei!

În ce logică se poate încadra ideea ca la 100 de lei plătiți să mai dai 349 lei la stat?" Comunicatul este semnat de Mihai Mereuta, președointele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 August 2017
Stire din Economie : Francul a mai pierdut încă 3,02 bani
Pagina a fost generata in 1.06 secunde