Șase! Antifrauda lucrează și în tura de noapte

343
Șase!  Antifrauda lucrează  și în tura de noapte - antifrauda-1442843387.jpg

Articole de la același autor

Noaptea a fost până de curând cel mai bun prieten al evazioniștilor din cârciumi, baruri, cluburi și discoteci. Închidea pleoapele orga-nelor de control și îi ținea activi pe exponenții economiei subterane.

Sâmbătă 19 septembrie 2015, Noaptea și-a trădat prietenii, ținându-i treji pe oamenii legii. Nici nu au adormit cocoșii că 220 de inspectori antifraudă au luat la puricat 98 de societăți comerciale din centrul vechi al Bucureștiului și din zonele Ateneu și Herăstrău.

În crucea nopții, reprezentanții Fiscului erau dornici să afle dacă agenții economici au case de marcat electronice fiscale și dacă emit bonuri fiscale.

Curiozitatea le-a fost satisfăcută: legea privind casele de marcat era încălcată en-gros și en-detail. Mai mult, pentru a menține apa-rențele respectării legislației fiscale, respectivii agenți economici emiteau, în locul bonurilor fiscale, documente surogat: note de plată, pro-forme sau bonuri nefiscale.

Clienții au putut fi înșelați, nu și inspectorii antifraudă fiscală. Dimineața, când cântau cocoșii, oamenii Fiscului împărțeau, cu dărnicie, sancțiuni. În urma acțiunii nocturne, au fost aplicate 135 de amenzi în sumă de 437.200 lei, a fost confiscată suma de 8.081 lei, au fost acordate 11 avertismente, iar activitatea unui punct de lucru a fost suspendată.

Documentele emise în locul celor legale demonstrează că firmele verificate practică dubla contabilitate, apreciază Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

Noile cazuri arată că, în ciuda controalelor demarate în martie 2015, o parte dintre agenții economici nu au înțeles că inspectorii anti-fraudă fiscală sunt cu ochii pe mica evaziune fiscală. Controlul din 19 septembrie mai demonstrează ceva: oamenii Fiscului lucrează și în tură de noapte.

În urma acestei acțiuni, reprezentanții a 49 dintre agenții economici verificați au fost invitați la sediul Direcției Antifraudă, în cursul zilei de astăzi, 22 septembrie. Va fi un fel de… lecție de dirigenție, la care se va discuta despre renunțarea la practicile evazioniste. În situația repetării abaterilor de la lege, în conformitate cu OUG 28/1999, activitatea respectivilor agenți economici va fi suspendată, atenționează Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5482 secunde