ANRE amână scumpirea gazelor cu o lună

199
ANRE amână scumpirea gazelor cu o lună - gaze-1507045129.jpg

Articole recomandate

Șeful ANRE a anunțat, marți, că preconizata scumpire a gazelor, care urma să intre în vigoare de la 1 octombrie, va deveni efectivă de la 1 noiembrie.


Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a amânat decizia de a majora prețul gazelor pentru consumatorii casnici până la aprobarea în Parlament, prin lege, a OUG 64/2016, urmând ca modificarea prețului final să intre în vigoare de la 1 noiembrie, a declarat, marți, pentru Agerpres, Niculae Havrileț, președintele ANRE.

'Am amânat decizia privind prețul gazelor până după aprobarea în Parlament a OUG 64, întrucât vor fi operate modificări care vor avea impact major și asupra prețului final. Este vorba de faptul că va fi dereglementat serviciul de înmagazinare și, totodată, vor fi modificate cotele obligatorii de tranzacționare pe bursă pentru producători', a explicat Havrileț.

Ordonanța de Urgență nr. 64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale 123/2012 aduce mai multe modificări substanțiale legislației din sectorul gazelor. Astfel, producătorii de gaze vor trebui să vândă prin intermediul bursei 70% din producție și, totodată, OPCOM va deveni singura bursă angro de gaze naturale recunoscută prin legislație.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.8011 secunde