ANAF lansează o investigație pe baza dezvăluirilor din "PanamaPapers"

163
ANAF lansează o investigație pe baza dezvăluirilor din

Articole de la același autor

ANAF a inițiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicațiilor fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică "PanamaPapers". Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale.

În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicați inspectori antifraudă, inspectori fiscali și inspectori specializați în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informațiilor fiscale și executări silite.

Un grup de mass-media internațional, coordonat de către Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație, a dezvăluit, duminică seară, faptul că mai multe personalități sportive, lideri politici, oameni de afaceri și celebrități, beneficiază de sistemul de conturi offshore, în paradisuri fiscale cu reglementări opace, pentru a-și ascunde averile.

Potrivit Rise Project, omul de afaceri Vasile Frank Timiș s-a numărat printre românii care au apelat la avocații din Panama City pentru a demara afaceri pe teritoriul țării noastre, la jumătatea anilor ’90. Afaceristul a folosit firma Castle Europa Limited, înființată în Bahamas de avocații Mossack Fonseca, susțin jurnaliștii de la Rise Project.

Un al doilea român al cărui nume apare în "PanamaPapers" este Corneliu Iacobov. Afacerile derulate cu ajutorul avocaților Mossack Fonseca vizează deschiderea de conturi bancare și desfășurarea de tranzacții, inclusiv cu terenuri, în Emiratele Arabe, susțin jurnaliștii de la Rise Project.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Martie 2016
Stire din Economie : ANAF are un nou președinte
Pagina a fost generata in 1.1105 secunde