ANAF a lansat o campanie anticorupție

227
ANAF a lansat o campanie anticorupție - anaf-1480433859.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează o campanie națională pentru conștientizarea modului în care faptele de corupție ne afectează în plan personal, economic și social. Campania este formată din două componente, care se adresează publicului larg, pe de-o parte, și personalului ANAF pe de altă parte. 85% din finanțare - 1,07 milioane de lei - provine din granturi norvegiene 2009 - 2014, în cadrul proiectului "Creșterea integrității în Agenția Națională de Administrare Fiscală prin cooperare instituțională și consolidarea capacității", iar 15% este asigurat din bugetul național.

Campania destinată publicului larg se desfășoară simultan în mediul online pe primele zece site-uri specializate în publicarea de știri generale și economice, la șase din primele zece posturi TV cu audiență națională, la trei posturi radio cu acoperire națională și în presa scrisă, în patru publicații centrale.

Pentru angajații ANAF sunt realizate cinci spoturi video pentru difuzare internă cu teme diferite (inspecția fiscală, controlul antifraudă fiscală, controlul vamal, secretul fiscal și administrarea contribuabililor) pentru a fi utilizate de către Direcția generală de integritate în cadrul sesiunilor de instruire.

ANAF susține dezvoltarea colaborării cu fiecare contribuabil prin încurajarea moralității, corectitudinii și a respectării legii. Direcția generală de integritate (DGI) din cadrul ANAF este responsabilă de prevenirea și combaterea administrativă a faptelor de corupție, controlul intern și asigurarea integrității profesionale a funcționarilor publici din ANAF. Informații concrete privind posibile încălcări ale legii de către inspectorii ANAF pot fi transmise oricând la adresa [email protected].

Implementarea proiectului se realizează de către ANAF, în calitate de promotor de proiect, împreună cu Secretariatul General al Guvernului  Ç (‘_ Cancelaria Primului Ministru și Administrația Fiscală din Norvegia, în calitate de parteneri. Scopul proiectului este de a îmbunătăți capacitatea administrativă a DGI pentru asigurarea respectării criteriilor de integritate în ANAF și de a crește gradul de conștientizare în societatea românească, în general, și în rândul angajaților instituției, în particular, privind necesitatea respectării prevederilor legale și a eticii profesionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9694 secunde