Ambasadorul Republicii Cipru, în vizită la CCINA

193
Ambasadorul Republicii Cipru, în vizită la CCINA - ambasadorulrepubliciicipru-1493995315.jpg

Articole de la același autor

Directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Ion Dănuț Jugănaru, a primit, în data de 5 mai 2015, vizita oficială lui Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul Republicii Cipru la București. Acesta a fost însoțit de Mioara Adamopoulou - responsabil cu probleme consulare și administrative, în cadrul ambasadei.

Aflându-se pentru prima dată în vizită la Camera de Comerț Constanța, ambasadorul Hatziargyrou a fost interesat să afle mai multe despre economia județului nostru și despre investițiile firmelor cipriote în Constanța, afirmând că va face toate demersurile în vederea intensificării relațiilor comerciale dintre cele două țări. Majoritatea firmelor constănțene, cu capital cipriot, își desfășoară activitatea în domenii diverse, precum: turism, operare portuară energie regenerabilă etc.

Domnul Ion Dănuț Jugănaru i-a prezentat ospetelui investițiile cipriote din Constanța și posibilitatea extinsă de investire, în viitor, în această zonă.

Discuțiile au vizat, apoi, principalele domenii în care-și desfășoară activitatea companiile din Constanța: port, industrie, turism, navigatie, energie, agricultură, directorul general al CCINA punând accent pe rolul important al portului Constanța în zona de S-E a Europei și nu numai.

Un alt punct discutat în cadrul întâlnirii a fost despre rolul important pe care-l au atât Camera de Comerț și Industrie a României, cât și întreg sistemul cameral, în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor bilaterale între țara noastră și alte tări, dar și în ceea ce privește sprijinirea și susținerea mediului de afaceri din România. În vederea susținerii mediului de afaceri s-a vorbit despre preocupările privind dezvoltarea învățământului dual și despre pregătirea viitorilor specialiști de către companii.

Ambasadorul Dimitris Hatziargyrou a mulțumit pentru primire și a promis că va susține colaborarea bilaterală dintre cele două țări.

CCINA Constanța este deschisă oricărei forme de colaborare cu ambasada, sprijinind ideea de a facilita întâlniri de afaceri între companii românești și cipriote, pe diverse sectoare de activitate, pentru a dezvolta noi relații de colaborare, reciproc avantajoase. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6342 secunde