Alerta Comisiei Europene care viza brânza din România a fost modificată

223
Alerta Comisiei Europene care viza brânza din România a fost modificată - branza-1458740379.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a revenit asupra alertei privind prezenta bacteriei E-coli în branza de oaie românească. După ce premierul Dacian Cioloș a arătat că avertizarea viza un produs de alt tip, oficialii de la Bruxelles au modificat textul marți, 22 martie, avertizând asupra riscului existenței bacteriei "Escherichia coli în brânză fermentată din România".

Comisia Europeană anunță că există risc de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând statele membre UE să efectueze verificări în rețeaua de distribuire. Conform datelor Comisiei Europene, brânză românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania, Spania și Franța, scrie B1.ro.

Comisia Europeană a luat decizia de a emite o astfel de alertă după ce un copil român în vârstă de 14 luni a fost spitalizat în orașul italian Florența cu sindromul hemolitic-uremic (SHU) după ce ar fi consumat brânză provenind de la o firmă din România.

"Autoritățile italiene au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă inițiată în data de 16.03.2016 a fost menționată o brânză provenită de la SC Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă", a precizat Autoritatea Sanitar Veterinară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Martie 2016
Stire din Economie : Francul e slab cu 0,20% față de leu
Miercuri, 23 Martie 2016
Stire din Economie : Euro a pierdut 0,12% față de leu
Miercuri, 23 Martie 2016
Stire din Economie : Leul a fost stors de toate valutele
Marţi, 22 Martie 2016
Stire din Economie : Dolarul s-a pricopsit cu 2,29 bani
Marţi, 22 Martie 2016
Stire din Economie : Francul e mai bogat cu 1,99 bani
Pagina a fost generata in 1.2202 secunde