A înnebunit Moșu’? Magazinele s-au pregătit de Crăciun

621
1
A înnebunit Moșu’? Magazinele s-au pregătit de Crăciun - magazinarticolecraciun-1350516080.jpg
Mai sunt aproximativ două luni până când constănțenii vor începe pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, iar goana după cele mai fru-moase sau accesibile decorațiuni pentru bradul de Crăciun, ori pentru "împodobirea" casei, va fi în toi.


Totuși, mulți comercianți mici, dar și hipermarketurile, par să fie mai mult decât nerăbdători și speră să-i convingă pe constănțeni să înceapă cumpărăturile mult mai devreme. Au aranjat deja rafturi și standuri întregi cu absolut tot ceea ce este necesar pentru a intra în atmosfera unică de Crăciun.

Cumpărăturile merg și nu prea, însă nu sunt puțini cei care pierd minute bune admirând zecile de modele de globuri, beteală, decorațiuni. "Încă nu cumpărăm, este un pic cam devreme, dar îți dă un sentiment plăcut să le vezi, de bucurie. Am văzut niște decorațiuni foarte frumoase, argintii. Poate până la Crăciun voi avea și bani pentru așa ceva. Dacă nu, cele de anul trecut!", ne-a spus clienta unui hipermarket care ieri nu a ocolit nici rafturile dedicate lunii decembrie.

De altfel, aceasta este și strategia comercianților care s-au grăbit să le amintească constănțenilor că sărbătorile de iarnă nu sunt chiar foarte departe. "Le-am scos la vânzare pentru că sunt mulți cărora le place să cumpere mai devreme, să-și împodobească de la începutul lui decembrie casa. Apoi, așa poate cumpăra în mai multe tranșe, și nu se vede foarte mult în buzunar", a spus și un comerciant de cartier, care a pus și el pe rafturi instalațiile, globurile și beteala.

În magazinele mai mari chiar și brazii de plastic și-au făcut apariția. De exemplu, unul de un metru și 80 de cm, cu o coroană destul de bogată, poate fi cumpărat acum cu aproximativ 100 de lei, însă prețul pentru unul ceva mai mic, de un metru și jumătate, este undeva în jurul a 50 de lei.

Pentru constănțenii care deja vor să-și facă un buget aproximativ pentru acest gen de cumpărături, iată cam care sunt prețurile la această oră (prețuri de hipermarket): tradiționala beteală costă undeva de la 4 lei (doi metri), însă poate ajunge și la 40 de lei și chiar mai mult, în funcție de lungime și model. De asemenea, un set ceva mai deosebit de șase globulețe poate fi cumpărat cu 16 lei, iar unul cu șase clopoței, cu 21 de lei. Cei care țin neapărat să-și înnoiască și setul de cizmulițe pentru cadouri, trebuie să mai scoată din portofel încă cel puțin 3,5 lei. Lista este însă una extrem de mare, iar prețurile diferă de la magazin la magazin. Cum însă "bătaia" pe clienți va începe abia în câteva săptămâni, iar promoțiile nu vor lipsi, nu ar fi rău să mai așteptați.



Comentează știrea

Mos Craciun
18 octombrie 2012
1

Ati innebunit , bai !! Care mai este farmecul sarbatorilor daca de acum scoateti la vanzare ornamente ?? Sunteti niste idioti ! Lumea cauta gogonele nu globulete , alienatilor !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Fun : Clienții nu se refuză niciodată
Pagina a fost generata in 0.3571 secunde