Tranzacția anului la bursă

15% din capitalul social al "Transgaz", scos la vânzare pe piața de capital

120
Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie a anunțat lansarea ofertei publice secundare de vânzare a unui pachet de 1.766.077 acțiuni emise de Compania Națională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" SA, reprezentând 15% din capitalul social al acesteia. 
Oferta "Transgaz" se va derula în perioada 4 - 16 aprilie 2013, iar acțiunile vor fi oferite în trei tranșe, respectiv tranșa investitorilor instituționali (85% din totalul acțiunilor oferite), tranșa subscrierilor mari (8% din totalul acțiunilor oferite), pentru subscrieri mai mari de 1.000 de acțiuni, și tranșa subscrierilor mici (7% din totalul acțiunilor oferite), pentru subscrieri mai mici sau egale cu 1.000 de acțiuni.
Aceasta este prima ofertă din România adaptată standardelor și practicilor internaționale, cu beneficii pentru toate părțile implicate - emitent, stat și investitori. 
"Transgaz" este una dintre companiile românești cu un potențial extraordinar din punct de vedere strategic. 
Oferta este intermediată de sindicatul de intermediere compus din S.S.I.F. Raiffeisen Capital & Investment S.A. (Lead Manager și Joint
Bookrunner), Wood & Company Financial Services a.s. (Manager și Joint Bookrunner) și S.S.I.F. BT Securities S.A. (Manager).
"Transgaz" este unicul operator al sistemului național de transport responsabil pentru transportul intern de gaze naturale în România și pentru tranzitul internațional, pe teritoriul României, al gazelor naturale, către Uniunea Europeană.
În anul 2012, "Transgaz" a înregistrat o cifră de afaceri de 1.328 milioane lei și un profit net de 329 milioane lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Aprilie 2013
Stire din Economie : Euro rămâne la 4,42 lei
Vineri, 05 Aprilie 2013
Stire din Economie : Dolarul american s-a depreciat
Pagina a fost generata in 2.5194 secunde