Vrei să îți prelungești viața? Mănâncă mai puțin!

233
Vrei să îți prelungești viața? Mănâncă mai puțin! - manancamaiputin-1499259880.jpg

Articole recomandate

Faptul că reducerea cantității de mâncare este un secret al longevității este o certitudine pe care puțini îndrăznesc să o pună sub semnul întrebării. 


Reducerea numărului de calorii pe care le solicită corpul nostru, fără a atinge limita malnutriției, pare să favorizeze prelungirea vieții. Secretul pentru a consuma calorii puține și a ne păstra sănătatea este să consumăm multe alimente cu valoare nutritivă ridicată (așa-zisele super-alimente) și să le restrângem pe cele care au exces de calorii goale, fără aport de nutrienți, ne învață csid.ro. 


Restricția calorică menționată este una dintre tehnicile cele mai eficiente pentru a trăi mai mulți ani. Atât experimentele cu șoareci de laborator, cât și studiile realizate în zonele albastre au demonstrat că, dacă se rabdă puțin de foame - celebra lege de a mânca doar 80% din cât ți-ai dori - se asigură o tinerețe mai îndelungată trupului. Dacă are tot timpul calorii suficiente sau chiar în exces, corpul intră într-o stare de letargie și se degradează, consumând o cantitate mare de energie cu digerarea alimentelor. 


Dacă rutina noastră profesională nu ne permite să aplicăm regula celor 80% zilnic, o soluție este să ajunăm o zi sau două pe săptămână. Dieta 5:2, care este în trend acum în SUA, recomandă să se ajuneze două zile pe săptămână (să se ingereze mai puțin de 500 de Kcalorii în zilele respective) și să se mănânce normal în celelalte zile. 


Această metodă ajută, printre altele, la relaxarea sistemului digestiv și la detoxifiere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7601 secunde