Un medicament fără contraindicații: iaurtul!

666
Un medicament fără contraindicații: iaurtul! - iaurt-1497270802.jpg

Articole recomandate

În timp ce medicamentele au efecte secundare și e bine să le luăm numai la indicația medicului, iaurtul contribuie la tratarea multor afecțiuni, fără niciun risc. 


Consumul de iaurt echilibrează flora intestinală, ceea ce duce la o mai bună funcționare a sistemului digestiv, dar și a sănătății în general, pentru că intestinul găzduiește 70% din sistemul imunitar, aici se găsesc peste 100 de milioane de neuroni, mai mulți decât în măduva spinării, și este organul care secretă aproape 95% din serotonină, hormonul fericirii. Iată că, mâncând iaurt, devenim mai sănătoși, dar și mai fericiți. Și beneficiile acestui aliment nu se opresc aici. 


Ce este iaurtul 


Este un lapte fermentat cu anumite bacterii vii, benefice. Aceste bacterii se hrănesc cu o parte din lactoza din lapte și dau naștere acidului lactic, care face laptele să se coaguleze și schimbă gustul în acrișor. Pe lângă bacteriile obișnuite, se mai folosesc cele care poartă numele de probiotice, care aduc beneficii speciale. În vechime, iaurtul era folosit pentru tratarea problemelor digestive.


Cum se face 


Se obține din lapte pasteurizat (fiert, apoi răcit brusc), la care se adaugă fermenți. Fermenții sunt bacterii adaptate să trăiască numai în lapte, pentru că se hrănesc cu lactoză și sunt selectați din produse lactate tradiționale (deshidratate în vid, la temperaturi joase), în fabrici specializate, în condiții de igienă extrem de stricte. 


Susține digestia și tratamentul bolilor intestinale 


Flora intestinală are ca principal rol să transforme resturile alimentare nedigerate, iar secundar, să apere organismul, limitând instalarea și înmulțirea bacteriilor patogene. Ea se deteriorează în timp, din cauza antibioticelor, alcoolului, alimentației dezechilibrate și vârstei, dar se poate menține sau reface prin consumul de iaurt. 


Tot iaurtul reduce generarea substanțelor cu potențial toxic în procesul de digestie, îmbunătățește tranzitul intestinal, reduce incidența episoadelor de diaree, inclusiv durata și severitatea acestora, și de constipație. Ajută în tratarea bolilor inflamatorii intestinale sau a sindromului de colon iritabil. 


Ajutor pentru inimă 


Un alt motiv pentru a consuma iaurt este sănătatea inimii, pentru că nivelul ridicat de calciu, magneziu și potasiu contribuie la scăderea tensiunii arteriale. În plus, iaurtul reduce nivelul trigliceridelor și al colesterolului rău, ajutând astfel inima, ne spune femeia.ro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5081 secunde