UDTTMR Valu lui Traian a deschis sezonul de kureș

1519
1
UDTTMR Valu lui Traian a deschis sezonul de kureș - af3315b5129172e2b28262efcde5c5a9.jpg
La sfârșitul acestei săptămâni, a avut loc deschiderea sezonului de kureș. Ca în fiecare an, evenimentul a avut loc în comuna Valu lui Traian și a fost organizat de filiala locală a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România în colaborare cu Primăria și Consiliul Local.
În premieră, anul acesta a fost inaugurată o nouă categorie, respectiv cea dedicată copiilor cu vârsta sub 10 ani, pentru care au fost pregătite și ca-dourile aferente vârstei, respectiv pentru învingător un ied, iar pentru ocupantul locului II, tradiționalul bayrak. Celelalte trei categorii, cea a concurenților cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, 16 și 22 de ani și peste 23 de ani au beneficiat și ele de premii consistente, respectiv, ocupanții locului I plecând acasă cu o oaie, un berbec și un vițel, locul II având rezervat, la toate categoriile, câte un bayrak.
"1 Mai a fost întotdeauna o zi specială pentru noi pentru că odată cu tradiționala sărbătoare la iarbă verde, deschidem, de ani buni, și sezonul de kureș. Iar cum interesul pentru sportul nostru tradițional a crescut de la an la an, cei de la filiala locală a UDTTMR au decis să inițieze anul acesta și o categorie pentru copii, astfel încât tradiția luptelor tătărești să fie cunoscută de la cele mai fragede vârste și cei mai mici membri ai comunității noastre să poată să își etaleze și ei măiestria de luptători", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele UDTTMR, Varol Amet, care a luat parte la eveniment alături de deputatul uniunii tătare, Aledin Amet, subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice Sali Negiat, subprefectul Aidun Curt-Mola, dar și primarul localității Valu lui Traian, Florin Mitroi.
Potrivit declarațiilor președintelui UDTTMR Valu lui Traian, Cadîr Turgai, administrația locală a contribuit cu o parte din trofeele ce au revenit premiului I.
După deschiderea sezonului de kureș de la Valu lui Traian, următoarea demonstrație de măiestrie a luptătorilor tătari va avea loc la Medgidia, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul Turneului Internațional de lupte tătărești "Trofeul Marea Neagră", aflat, anul acesta, la a doua ediție, organizat de filiala locală a UDTTMR cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului Româ-niei și în colaborare cu administrația locală.

Comentează știrea

hPPCcNDVPe
29 aprilie 2016
udsxJoqTLmkYuEy

uuKXEh dsvzmpgivuzg, [url=http://rxvdajnjqyze.com/]rxvdajnjqyze[/url], [link=http://tojojlhlwrdm.com/]tojojlhlwrdm[/link], http://mbhonrdcjrfn.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2172 secunde