Tu știi să alegi covorul perfect?

147
Tu știi să alegi covorul perfect? - cumalegemcovorul-1495550856.jpg

Articole recomandate

Covorul este una din piesele esențiale într-o cameră. Este important să alegi covorul perfect indiferent că este vorba despre un hol, o cameră de zi, dormitor sau cameră copilului. Îți vor fi de folos aceste sfaturi geniale pentru alegerea covorului perfect, scrie casa-gradina.ro.

1. Atunci când alegi un covor pentru sufragerie sau living, măsoară în așa fel încât să rămână porțiuni egale din podea la vedere pe toate cele patru laturi sau cel puțin pe două laturi opuse. Covorul nu trebuie să acopere niciodată integral podeaua. Doar o mochetă poate acoperi podeaua complet. Un covor, niciodată. Dacă se întâmplă asta, vei face ca spațiul din încăpere să pară sufocat, mic, înghesuit și neprietenos.

2. Dacă încăperea este organizată formal, cu mobilierul pe laturile camerei, cumpără un covor cu un model medalion în centru pentru a evidenția spațiul și a marca centrul camerei. Poți alege modele geometrice, concentrice mai simple în cazul în care camera este mică, mai complicate într-o cameră mare. Modelul depinde și de stilul pieselor de mobilier. Cele clasice au nevoie de detalii ornamentale pe covor, iar mobila modernă, minimalistă, cere un covor simplu, eventual într-o singură culoare.

3. Folosește două covoare în aceeași încăpere pentru a delimita spații cu funcții diferite. Acestea nu trebuie să fie neapărat identice și nici asortate, ba chiar pot crea un contrast interesant pentru a delimita spații cu scopuri și utilități diferite. Asta nu înseamnă că nu poți folosi două covoare identice, dacă îți surâde ideea, dar pentru asta piesele de mobilier trebuie să fie unitare și de un stil identic sau cel puțin asemănător. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Diverse : Trei mici secrete practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 2.0261 secunde