Trucuri pe care trebuie să le știi despre mașina de spălat

472
Trucuri pe care trebuie să le știi despre mașina de spălat - trucurimasinadespalat-1490970422.jpg
Nu e păcat să fi dat o grămadă de bani pe mașina ta de spălat, dar să nu profiți la maximum de ceea ce-ți poate ea oferi?! Să ajungi să o deteriorezi mai repede și, odată cu ea, și hainele pe care le pui la spălat?! Iată mai jos câteva trucuri care îți vor ușura munca în gospodărie.

Conform click.ro, după fiecare spălare, lasă deschisă ușa mașinii pentru a permite uscarea. În acest fel, previi formarea mirosurilor și a mucegaiului, în interior.

Igienizarea mașinii de spălat, o dată pe lună, este absolut necesară. Curăță bine zona burdufului de cauciuc, unde se adună apă, se menține umezeala și se formează mucegai. Spală de resturi și compartimentul pentru detergent, atât pe interior, cât și pe exterior. O dată pe lună, e bine să faci un ciclu de spălare la 90 de grade, fără haine, doar cu un detergent special care curăță mașina și care se găsește în comerț, recomandă specialiștii citați de adevarul.ro.

Cel mai mare dușman al mașinii de spălat este calcarul. Există o metodă naturală și eficientă de a scăpa de el. Pune doi litri de oțet în compartimentul pentru detergent, apoi tot acolo varsă 200 g de bicarbonat de sodiu. Pornește mașina (fără rufe) la un program mediu de funcționare și se va curăța singură, impecabil. Repetă acest proces o dată pe lună.

Nu încărca mașina de spălat până la refuz, în ideea că vei face economie de apă și de detergent. Hainele tale nu vor avea loc în interior să se curețe bine și să se limpezească.

Dacă pui prea mult detergent, hainele nu se vor spăla mai bine, însă vor fi mai greu de limpezit, iar țesătura poate fi afectată.

Sarea ține loc de înălbitor și este o metodă naturală de a scoate petele, mirosurile, de a preveni îngălbenirea rufelor și a menține strălucirea culorilor. Se adaugă o jumătate de ceașcă de sare în mașina de spălat, printre rufele albe și colorate.

Pui la spălat încălțăminte dură care pot afecta cuva? Speli materiale care lasă multe scame. Acestea pot înfunda tuburile de scurgere a apei.

Depozitezi tot felul de lucruri grele pe mașina de spălat. În timp, aceasta se poate dezechilibra.

Nu țineți mașina în locuri cu mult abur și umiditate, pentru a nu contribui mai mult la corodarea pieselor acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Aprilie 2017
Stire din Diverse : Trei mici secrete practice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 1.6605 secunde