Trucuri din bucătărie, pe care niciun bucătar nu vi le-ar spune

626
Trucuri din bucătărie, pe care niciun bucătar nu vi le-ar spune - trucuri-1490363670.jpg

Articole recomandate

1. Fierbe apa pentru cuburile de gheață, înainte de a le pune la congelat, iar acestea vor fi aidoma cristalului.
2. Dacă îți plac ouăle "cremoase", și rar reușești să le faci după gustul tău, află că acestea vor ieși "super cremoase" dacă le bagi la cuptorul încins la 160 de grade și le lași timp de 15 minute.
3. Rotește lămâia, apăsând-o pe mijloc, ca să o poți stoarce mai ușor.
4. Poți păstra temperatura rece a vinului, fără a-l dilua, cu niște struguri înghețați.
5. Nu folosi un cuțit la curățarea ghimbirului, ci o simplă linguriță. Vei rămâne surprins cât de ușor se curăță de coajă.
6. După ce îți cuperi o caserolă de înghețată, nu uita să o pui într-o pungă înainte să o bagi la congelator. Dacă vei proceda așa, înghețata din interior va fi mai ușor de mâncat cu lingura, și nu va mai fi tare și nici exagerat de rece.
7. Pune o lingură de lemn pe marginea oalei în care gătești, pentru ca apa fiartă să nu dea pe dinafară.
8. Pune câteva felii de lămâie sub peștele pe care îl pregătești pe grătar, pentru a-i accentua gustul și pentru a nu se lipi!
9. Pentru ca untul să se înmoaie mai repede, trebuie să îl dai prin răzătoare. Mai mult, untul răzuit se va încorpora mult mai repede și mai bine în aluat, făcându-l perfect pentru prepararea biscuiților sau fursecurilor.
10. Dacă scapi din greșeală și puțină coajă în bolul în care ai spart un ou, umezeste-ți mâna și vei reuși să o scoți cu ușurință.
11. Poți pune bulionul într-un recipient pentru făcut cuburi de gheață și îl poți folosi oricând ai nevoie, fără a-ți fie teamă că se va strica.
12. Pentru a curăța usturoiul rapid, nu trebuie decât să separi cățeii de usturoi și să îi pui într-un recipient ce se poate închide (un borcan sau o caserolă). Ia recipientul și agită-l energic de sus în jos pentru câteva momente și vei scăpa de majoritatea cojilor ce trebuie curățate.
13. Pastele se reîncălzesc mult mai repede dacă lăsați spațiul din mijlocul lor gol. În acest fel, căldura va ajunge mult mai repede și mai uniform la paste.
14. Un mic secret pentru a păstra înghețata moale este să o pui în congelator într-o pungă închisă ermetic. Punga ermetică va împiedica întărirea înghețatei. Cu cât vei scoate mai mult aer din pungă, cu atât înghețata va fi mai moale.
15. Pentru a evita alunecarea tocătorului în momentul în care tăiați anumite alimente, puneți tocătorul deasupra unui prosop de hârtie umed sau a unui prosop umed. În acest fel, va rămâne fixat de masă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Desert de post. Clătite cu halva
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Pește la grătar umplut cu măsline
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Diverse : Brioșe cu ghimbir și portocale
Pagina a fost generata in 1.7676 secunde