Teatrul "Constantin Tănase" a făcut senzație la Techirghiol

705

Programul serii de sâmbătă, din cadrul Festivalului de umor "Scena lu’ Tănase", ce a avut loc la Techirghiol, în perioada 22 - 24 iulie, a fost mult peste așteptările celor care nu au mai avut ocazia să asiste la astfel de spectacole. Reamintim că în această a doua zi de festival au urcat pe scenă, începând cu ora 19.30, actorii Teatrului Agon, din Constanța, cu piesa "Încurcă lume", urmați de artiștii Teatrului "Constantin Tănase" din București, cu spectacolul de revistă "Scena lu’ Tănase".
Comedia "Încurcă lume", de A.D. Hertz, un spectacol de Dan Cojocaru, în care au jucat: Clara Ghiuvelechian, Andu Axente, Ionuț Buruiană, Dana Cojan și Ionuț Alexandru, a fost extrem de gustată de sutele de spectatori, localnici, în mare parte, dar și numeroși turiști.
Alegerea acestei piese de teatru pentru festival s-a dovedit a fi una mai mult decât inspirată. A fost însă numai încălzirea. Au urmat actorii, soliștii și balerinii Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", care au făcut spectacol, în adevăratul sens al cuvântului. Cei prezenți la Teatrul de Vară din Techirghiol s-au convins că faima de care se bucură acest teatru este pe deplin justificată. Nici nu ar putea fi altcumva, având în vedere numele mari care se regăsesc în distribuție, în echipa aceasta. Atunci când spui Stela Popescu, Vasile Muraru, Nae Lăzărescu sau Alexandru Arșinel, spui tot.
La cei 28 de ani și-o lună, așa cum îi place Stelei Popescu să spună, la care se mai adaugă… ceva, artista a făcut, bineînțeles alături de colegii ei, ceea ce știe ea mai bine: să aducă bucurie în sufletele celor din public.
Să nu-i uităm nici pe Cristian Simion, Nae Alexandru, Valentina Fătu, dar și pe toți ceilalți, la fel de valoroși și talentați. De asemenea, nu a fost mai prejos nici Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă, care a antrenat publicul.

Expoziție de fotografie umoristică
Graficianul și caricaturistul constănțean Leonte Năstase a adus și sâmbătă un strop de culoare Festi-valului de umor "Scena lu’ Tănase". După ce, vineri, a arătat tuturor, încă o dată, cât de îndemânatic este cu creionul, sâmbătă, ne-a convins că nu doar întâmplător cochetează și cu fotografia. Locuitorii din Techir-ghiol și turiștii au putut admira, la intrarea în Teatrul de Vară, o expoziție de fotografie umoristică.
De asemenea, caricaturistul brăilean Costel Pătrășcan a expus, sâmbătă seară, o altă serie de lucrări care au stârnit hazul printre cei prezenți la eveniment.

Și astfel s-a încheiat Festivalul de umor "Scena lu’ Tănase"
Ieri, a fost ultima zi a Festivalului de umor "Scena lu’ Tănase", ultima zi a unei manifestări ce se speră că va dăinui peste ani și va aduce vară de vară nume mari, la Techirghiol.
Așadar, duminică după-amiază, a avut loc un concurs de scriere și interpretare de epigrame și fabule, la care au participat și membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Spre seară, a avut loc și Gala laureaților, unde aceste epigrame și fabule au fost interpretate și în fața spectatorilor și premiate, moment urmat de "Noaptea devoratorilor de co-medie". Au ajuns astfel la Techirghiol cele mai îndrăgite filme de comedie românești, care au bucurat generații după generații.

Reamintim că acest eveniment a fost realizat în cadrul proiectului "Să redescoperim Techirghiolul", cofinanțat prin Programul Opera-țional Regional și implementat de primăria orașului Techirghiol. Acesta își propune promovarea stațiunii ca destinație turistică pentru tineret, cultură și sănătate. Proiectul se derulează pe parcursul a 22 de luni și are o valoare eligibilă de 753.395 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4109 secunde